ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eoρταστικές εκδηλώσεις για την 28η σε Καλαμάτα, Αρφαρά, Άρι και Θουρία

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας:

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί και θα μετάσχουν σ’ αυτήν οι εξής:
Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Νομού Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι Της Παράδοσης», Τμήμα Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Τμήμα Τοπικής Εφορείας Οδηγών και Προσκόπων, αντιπροσωπευτικά τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.
Ώρα 17.31: Υποστολή σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ

Το πρόγραμμα εορτασμού της Δημοτικής Ενότητας Άριος έχει ως εξής:
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του Δημαρχιακού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Θούρια και Εμβατήρια.
Περί ώρα 9.30 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία και μετά το πέρας της Επιμνημόσυνη Δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.
Αμέσως θα επακολουθήσει στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Αφροδίτη Χριστοπούλου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Άριος. Επίσης, θα ακολουθήσουν ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άριος.
Μετά το πέρας της εορτής θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση σε καφενείο της πλατείας του Άριος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ

Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07.15 θα σημάνουν οι καμπάνες της Εκκλησίας των Αρφαρών.
Στις 9.30 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων θα προσέλθουν στην Εκκλησία.
Στις 9.45 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και σχολείων, καθώς και κατοίκων. Θα εκφωνηθεί στην Εκκλησία ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του Λυκείου Ηλέκτρα Μαρινοπούλου.

Ακολούθως, θα γίνει παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στο χώρο των επισήμων (μπροστά από το κατάστημα Κατσαμπάνη).
Στη συνέχεια, στη νέα πλατεία, μετά από την προσφώνηση του υπεύθυνου της Δημοτικής Ενότητας, Ιωάννη Αδαμόπουλου, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από μαθητές. Κατόπιν θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτοι εθνικοί χοροί από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών. Στο τέλος, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

Το Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.30, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.
Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας και κατόπιν θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την Παναγιωτίτσα Ανδρεάκου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Θουρίας.
Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές.
Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Μετά το πέρας της εορτής θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά στην κεντρική πλατεία Θουρίας.

Eoρταστικές εκδηλώσεις για την 28η σε Καλαμάτα, Αρφαρά, Άρι και Θουρία
To Top