Υγεία

Ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα τεστ για κορονοϊό-Αύριο με ελεύθερο drive through για όλους

Ξεκίνησαν οι στοχευμένοι έλεγχοι για κορονοϊό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Οι έλεγχοι διενεργούνται από 2 κλιμάκια, ένα από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και ένα από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Σήμερα έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι μετά από προγραμματισμένα ραντεβού. Στόχος, όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, θα ελεγχθούν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως αστυνομικοί, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια μαθητές. Τα τεστ που έγιναν σήμερα ήταν και rapid test και τεστ μοριακού ελέγχου, και αφορούσαν μόνο προγραμματισμένα ραντεβού.

DRIVE THROUGH ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Αύριο όμως ξεκινούν τα rapid test με drive through που θα είναι ελεύθερα για τον κόσμο. Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Κατσαφάδος, θα μπορεί ο κάθε πολίτης με την οικογένειά του να έρχεται στο Μέγαρο Χορού, από το πάρκινγκ, και μέσα σε 10 λεπτά, χωρίς καν να κατέβει από το αυτοκίνητο, τα κλιμάκια θα παίρνουν δείγματα από τους επιβάτες, και το αυτοκίνητο θα αναχωρεί. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα βγαίνουν μέσα σε μια ώρα και θα ειδοποιούνται οι πολίτες. Η ίδια διαδικασία εφαρμόστηκε πριν λίγες μέρες στη Λάρισα, και με μεγάλη επιτυχία και  προσέλευση κόσμου. Το drive through διευκολύνει γιατί περιορίζεται η επαφή και ο συγχρωτισμός, αφού ο καθένας εισέρχεται με το αυτοκίνητό του και αναχωρεί, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μια ώρα. Επιπλέον δεν χρειάζεται ραντεβού.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί αρχικά αύριο 17/11/2020 και στις 24/11/2020 από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο χώρο στάθμευσης του Μέγαρου Χορού Καλαμάτας, όπου τα στοιχεία των πολιτών θα ταυτοποιούνται απο υπάλληλο των κινητών μονάδων (η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ) 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως επισήμανε στο MessiniaLive ο Παναγιώτης Κατσαφάδος, εκτιμάται οτι οι εμβολιασμοί όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο θα γίνουν αρχές Ιανουαρίου, και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας θα είναι εμβολιαστικό κέντρο.

Για ραντεβού: 27210 45500 ή στο email kykcovid19@gmail.com

To Top