Υγεία

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν σήμερα δυναμικά οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Παράλληλα ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου έχει ήδη παραγγελθεί και αναμένεται τέλη Σεπτεμβρίου να παραδοθεί.
Σημειώνεται ότι η Νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας θα στεγαστεί σε μια ξεχωριστή χωροταξική ενότητα του Νοσοκομείου που θα έχει μελλοντικά και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και τη λειτουργία ενός Κέντρου Ακτινοθεραπείας.


Έτσι θα είναι, όταν θα τελειώσουν οι εργασίες, η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου

Από την άλλη πλευρά η έλευση του παθολόγου-ογκολόγου έχει αυξήσει την παραγωγικότητα των υπηρεσιών υγείας σε συνεδρίες χημειοθεραπείας σε συμπαγείς όγκους.

Συγκεκριμένα το 1ο επτάμηνο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 818 συνεδρίες, ενώ το 1ο επτάμηνο του 2017 πραγματοποιήθηκαν 1159, δηλαδή 341 παραπάνω.

Μέχρι τώρα πολλοί συμπατριώτες μας καρκινοπαθείς ήταν υποχρεωμένοι να μεταβούν για τη θεραπεία τους στην Αθήνα (επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία των ίδιων και των συνοδών τους…), κάτι που δεν θα γίνεται πλέον απο τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και θα έχει εγκατασταθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που έχει παραγγελθεί.

Επίσης ένας παθολόγος- ογκολόγος και οι δύο αιματολόγοι που διαθέτει το νοσοκομείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν, θα μπορούν να καλύπτουν τις 300 περίπου θεραπείες που γίνονται το μήνα.
Έτσι πλέον η διάγνωση, η θεραπεία και η παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς θα γίνεται αποκλειστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ. ΜΠΕΖΟΥ ΣΤΙΣ 10/6/2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας
To Top