ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Γίνε και εσύ εθελοντής!

52 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ 17 ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2.000 ΧΟΡΩΔΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ενεργοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι δημότες να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, και να βοηθήσουν έτσι στην προετοιμασία και τη διενέργεια του Φεστιβάλ.

Η δημοτική Αρχή Καλαμάτας προσβλέπει στη συμμετοχή εθελοντών και την συνδρομή τους, γι’αυτό και σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση.

Ο Δήμος έχει ενεργοποιήσει εικονίδιο στην ιστοσελίδα του που σε παραπέμπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας να συμπληρώσει μια ειδική ψηφιακή φόρμα, δηλώνοντας τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, e-mail), τις ξένες γλώσσες που γνωρίζει, το επίπεδο γνώσεων ηλεκτρονικού υπολογιστή και τυχόν σπουδές σχετικές με τη μουσική.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορείτε να δείτε εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6hXLk3BHtoHduc46gsYoopt1LRfR0ItYvywSlIT9Su2b5KA/viewform?c=0&w=1

Μάλιστα όπως επεσήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, η συμβολή των εθελοντών στη μεγάλη επιτυχία που είχε ο πρώτος Διαγωνισμός, τον Οκτώβριο του 2015, υπήρξε σημαντική.

Ο Δήμος Καλαμάτας ευελπιστεί ότι και πάλι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του σημαντικός αριθμός εθελοντών για αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 χορωδίες από 17 χώρες και αναμένονται να επισκεφθούν την πόλη μας περίπου 2.000 χορωδοί.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, πρόκειται για ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εγχείρημα για το οποίο απαιτείται η υποστήριξη των εθελοντών όπως άλλωστε έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν με επιτυχημένο τρόπο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 11 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής της Πολεμικής Αεροπορίας, το απόγευμα θα ακολουθήσει η παρέλαση των χορωδιών και το βράδυ η τελετή έναρξης στο κλειστό της Τέντας.


Στιγμιότυπα απο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας- Οκτώβριος του 2015

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί χορωδιών μεταξύ αυτών και ο θρησκευτικός διαγωνισμός στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κονσέρτα φιλίας, γκαλά, ο διαγωνισμός Grand Prix και το πάρτι του Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο κλειστό της Τέντας με την απονομή των βραβείων και την τελετή λήξης.

To Top