Παιδί

Ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

«Γκάζι» πάτησε το υπουργείο Παιδείας προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης της ενισχυτικής διδασκαλίας φέτος στα σχολεία, με στόχο το πρόγραμμα να ξεκινήσει και επίσημα εντός Νοεμβρίου(9 Νοεμβρίου).

Και αυτό διότι πέρυσι η καθυστέρηση έφτασε μέχρι Ιανουάριο (2017), οπότε και τότε, εκπαιδευτικοί και μαθητές κατάφεραν να καθίσουν στα σχολικά θρανία για το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής στήριξης, το οποίο επωφελήθηκαν περίπου 10.000 παιδιά.

«Δίνοντας εμπράκτως έμφαση στον θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας και στην ανάγκη μείωσης της μαθητικής διαρροής και βελτίωσης της σχολικής επίδοσης των μαθητών, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων αποφάσισε να αυξήσει για το σχολικό έτος 2017 – 2018, τόσο τον αριθμό των Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), όσο και τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν σε αυτά», δήλωσαν πηγές του υπουργείου, με την δημοσίευση της νέας απόφασης και του σχετικού ΦΕΚ, στο οποίο αναφέρονται ρητά προθεσμίες, ποιους αφορά το πρόγραμμα, αλλά και σε ποια μαθήματα θα παρέχεται η φροντιστηριακή στήριξη εντός σχολείου.

Πιο αναλυτικά, φέτος αναμένεται να λειτουργήσουν σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις 550 Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), το κάθε ένα από τα οποία θα καλύψει τις ανάγκες των όμορων σχολικών μονάδων. Πέρσι λειτούργησαν 421 ΣΚΑΕ. Στα Κέντρα θα διδάξουν 1.000 εκπαιδευτικοί έναντι 885 πέρσι. Στο πρόγραμμα πέρυσι εντάχθηκαν επίσης συνολικά 1.283 σχολεία.

Σύμφωνα μάλιστα, με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι επιπλέον εκπαιδευτικοί θα διατεθούν σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να δοθεί πρόσβαση σε περισσότερους μαθητές.
Η ενισχυτική διδασκαλία θα αφορά τους μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι στην περίπτωση που πληρούν το βαθμολογικό όριο έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν από 1 έως 5 ώρες στα μαθήματα.

Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά.

Το δε ωρολόγιο πρόγραμμα καθορίζεται ως εξής:
Για την Α’ Γυμνασίου: 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Μαθηματικά, 1 ώρα Φυσική και 2 ώρες Αγγλικά.

Για την Β’Γυμνασίου: 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Μαθηματικά, 1 ώρα Φυσική, 1 ώρα Χημεία και 2 ώρες Αγγλικά.

Για την Γ’ Γυμνασίου: 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Μαθηματικά, 1 ώρα Φυσική, 1 ώρα Χημεία και 2 ώρες Αγγλικά.

Κριτήριο για την επιλογή των μαθητών είναι οι επιδόσεις τους στα συγκεκριμένα μαθήματα. Για τη λειτουργία ενός τμήματος το κατώτερο όριο είναι 10 μαθητές και το ανώτερο 15 μαθητές. Μόνο σε περιπτώσεις περιοχών που είναι δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες , νησιωτικές, το κατώτατο όριο μπορεί να πέσει στους 5 μαθητές.

ΠΗΓΗ:NEWS247

Ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε
To Top