Τουρισμός

Με κριτική αλλά και προτάσεις ξεκίνησε η διαβούλευση για το Marketing Plan για τον Τουρισμό

Δημόσια διαβούλευση για το Marketing Plan για τον Τουρισμό του Δήμου Καλαμάτας

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση επί του προτεινόμενου Marketing Plan για τον Τουρισμό στο Δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα «Χρήστος Μαλαπάνης» στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί μια κλειστή προπαρασκευαστική σύσκεψη των αρμοδίων και πλέον άνοιξε ο διάλογος με τους παριστάμενους από διάφορους χώρους δραστηριοποίησης να διατυπώνουν τις θέσεις τους, ασκώντας παράλληλα και την κριτική τους.

tourismos-DSC-0985

tourismos-DSC-0986

tourismos-DSC-0988

tourismos-DSC-0990

tourismos-DSC-0994

tourismos-DSC-0997

tourismos-DSC-0998

tourismos-DSC-1000

tourismos-DSC-1002

tourismos-DSC-1003

tourismos-DSC-1005

tourismos-DSC-1008

tourismos-DSC-1009

tourismos-DSC-1010

tourismos-DSC-1011

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία ύπαρξης ενός ολιστικού σχεδιασμού, ειδικά στον τομέα τουρισμού. Ο κ. Βασιλόπουλος, υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προώθησε τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, ενώ τόνισε τη σημασία της συμμετοχής φορέων και πολιτών στη συνδιαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

tourismos-DSC-1012

tourismos-DSC-1014

tourismos-DSC-1016

tourismosimage00002

Τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Νίκος Μπασακίδης, ενώ η παρουσίαση του Σχεδίου έγινε από τον μελετητή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κούτουλα. Στη διαβούλευση συμμετείχαν, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, επικεφαλής και μέλη παρατάξεων του Δ.Σ., εκπρόσωποι της εστίασης, ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι Σωματείων και πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το Σωματείο «Διάζωμα», με σκοπό την υποστήριξή του για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τον τουρισμό.

Παρακολουθείστε τις τοποθετήσεις στα video που ακολουθούν:

To Top