ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουτουμάνος: Νέο εργατικό ατύχημα-Εργαζόμενος στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΥ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο και Κώστα Λογιώτη, μέλος του Δ.Σ. εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας περιόδευσε στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Κατά την συζήτηση του με τους εργαζόμενους ενημερώθηκε για το νέο εργατικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 Ιούνη ένας ακόμα εργαζόμενος του Δήμου Καλαμάτας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην προσπάθειά του να εισέλθει σε χώρο ιδιωτικής επιχείρησης, καταπλακώθηκε από συρόμενη γκαραζόπορτα που έφυγε από τη θέση της. Η πόρτα βαριάς κατασκευής, προφανώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, ούτε βέβαια θα έπρεπε τα απορριμματοφόρα να συλλέγουν απορρίμματα από ιδιωτικούς χώρους. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δούλευε με δίμηνη σύμβαση.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Νίκος Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Πρόκειται για ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στους ΟΤΑ και πιο ιδιαίτερα στην αποκομιδή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ είναι επικίνδυνες, αφού εφαρμόζεται όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Εργαζόμενοι σε κατάσταση ομηρίας, με δίμηνες συμβάσεις, δουλεύοντας σε εντατικούς ρυθμούς και χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής είναι η πραγματικότητα που ζει ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων στους Δήμους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει με τον αγώνα και την διεκδίκηση των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ είναι στο πλάι των εργαζομένων και των σωματείων τους που παλεύουν ώστε να κατοχυρώνονται σύγχρονοι και αξιοπρεπείς όροι δουλειάς. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να στηριχθεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος και η οικογένεια του".

Κουτουμάνος: Νέο εργατικό ατύχημα-Εργαζόμενος στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα
To Top