ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάβας: “Δεχτήκαμε bullying ότι θα αφήσουμε την πόλη χωρίς νερό μια εβδομάδα έλεγε ο ένας, ενάμιση μήνα ο άλλος”

Φάβας: “Πόντιος Πιλάτος ο Τζαμουράνης”

Παρέμβαση στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έκανε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων, Γιώργος Φάβας. Ο αντιδήμαρχος επέκρινε τα σενάρια φόβου και πανικού, που ορισμένοι κυκλοφορούσαν, με κάποιους να κινδυνολογούν  στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να πλήξουν τη δημοτική αρχή, την ώρα που καταβάλλονταν αγώνας για να επανέλθει η υδροδότηση στην πολη της Καλαμάτας. Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του:

Έδωσε συγχαρητήρια στον Βασίλη Κοσμόπουλο για τον “πολιτικό του πολιτισμό και τη γόνιμη αντιπολίτευση” που άσκησε. Διευκρίνισε ότι η σπηλαίωση που είχε παρατηρηθεί το 2015-και η οποία αντιμετωπίστηκε- ήταν στο βανοστάσιο και όχι στην κεντρική δεξαμενή, υποστηρίζοντας ότι οι ρηγματώσεις το 2014 αφορούσαν τα τοιχώματα της εξισωτικής δεξαμενής και τη μελέτη αποκατάστασης είχε κάνει η τότε διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, βάζοντας έτσι στο κάδρο και τον Βασίλη Τζαμουράνη, ότι γνώριζε το πρόβλημα. “Ως Πόντιος Πιλάτος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του, και άρον άρον σταύρωσον τον Δήμαρχο”, είπε χαρακτηριστικά για τον Βασίλη Τζαμουράνη, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμαρχος δεν μπορούσε ως “άλλος Κάλχας” να μαντέψει το πρόβλημα κάτω από τη δεξαμενή.

“Δεχτήκαμε bullying μέσω κοινωνικών δικτύων ότι θα αφήσουμε την πόλη χωρίς νερό μια εβδομάδα έλεγε ο ένας, ενάμιση μήνα έλεγε ο άλλος. Που βρισκόμαστε; Πολύ σωστά ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Ίσως θα πρέπει να επεκταθεί και σε ευθύνες για διασπορά ψευδών ειδήσεων”,

είπε σε άλλο σημείο υποστηρίζοντας ότι “όλη αυτή η παραπληροφόρηση δημιούργησε ανασφάλεια στην πόλη”.

“Εμείς ενεργοποιηθήκαμε άμεσᓨ, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, συμπληρώνοντας ότι “η σπηλαίωση δεν γίνεται σε ένα μήνα ούτε σε 4 χρόνια”.

Αντί να έρθουν και να προσφέρουν τη βοήθειά τους, την όποια γνώση τους, την τεχνική τους άποψη, το μόνο που έκαναν ήταν να αναλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διανέμουν ευθύνες”

“Αντί να δώσουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα καίριο, που το αντιμετώπιζε η πόλη μας, ερχόμαστε εδώ να πούμε δεν φταίμε εμείς, αλλά εσείς που αναλάβατε το 2019”.

“Πρέπει να υπάρχει ενότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Και να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις. Στις κρίσεις απαιτούνται λύσεις. Δεν απαιτείται στείρα αντιπολίτευση. Έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε για το συμφέρον των πολιτών. Να ακούσουμε τις προτάσεις σας στο σημαντικό ζήτημα”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Φάβας.

 

To Top