ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοσμοσυρροή στην Καλαμάτα παραμονή Χριστουγέννων – Το αδιαχώρητο στην πόλη!

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΨΩΝΙΑ

                   Όλες οι ηλικίες στην πλατεία! 

Ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών που κάποια ξέμειναν από χρήματα! 

          Ουρές τα ΙΧ και υπομονή!

Κεφάτοι και χαμογελαστοί παρά το μποτιλιάρισμα!

Παραμονή Χριστουγέννων και στην ηλιόλουστη Καλαμάτα ο κόσμος από το πρωί, εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό, ξεχύθηκε στους δρόμους για τα εορταστικά ψώνια, για βόλτες, καφέ, φαγητό, και συνάντηση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Από το πρωί η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη, με μποτιλιάρισμα στις κεντρικές οδούς της πόλης και κοσμοσυρροή. Ουρές στις τράπεζες από πολίτες, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ρευστό για τις αγορές που ακολούθησαν. Στα γιορτινά της ντυμένη η πόλη υποδέχτηκε τους επισκέπτες της, ενώ η διάθεση όλων ήταν χαρούμενη και εορταστική. Τον περισσότερο κόσμο συγκέντρωσε όπως πάντα η κεντρική πλατεία με τα καφέ και τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν για τη βόλτα τους το κέντρο με ψώνια στα μαγαζιά- που από τις 11.00 το πρωί ήταν ανοιχτά- το ιστορικό κέντρο και τους γύρω δρόμους, αλλά και την παραλία, καθώς ο καιρός ευνοούσε και την παραθαλάσσια βόλτα.

Μικροί μαθητές και μαθήτριες βγήκαν από νωρίς για τα κάλαντα, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, που με τα μουσικά τους όργανα έψαλλαν τα κάλαντα στον πεζόδρομο της Αριστομένους, δίνοντας τον χριστουγεννιάτικο τόνο στους περαστικούς, που στέκονταν να τις απαθανατίσουν.

                    Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και δεν μπορούσε να λείψει η γουρνοπούλα! Στον ‘Σταθμό” φυσικά!

Οικογένειες, μικροί, μεγάλοι, νεολαία και χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν την πλατεία και τα καφέ για κουβεντούλα και χαλάρωση. Τα μεζεδοπωλεία έψηναν από νωρίς, προκειμένου να υποδεχτούν το πλήθος κόσμου που συνέρρευσε σήμερα στην πόλη.

To Top