ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνεται σήμερα η διαμαρτυρία των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών

Δεν έμεινε ικανοποιημένη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, από την πρόσφατη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προχωράει σήμερα Παρασκευή 30/3 σε νέες κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου ανακοινώθηκε ως προς το αίτημα των διορισμών, ότι ο αριθμός τους θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Ενδεικτικό της οπτικής της ΔΟΕ είναι ότι αυτή τη φορά δεν καλεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά θα διαδηλώσει προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο, δείχνοντας ότι επιδιώκει δεσμεύσεις σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Έτσι η ΔΟΕ αποφάσισε: «Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής δράσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος και των ΔΥΕΠ και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).

Την ίδια ημέρα στη 1.30 μ. μ. πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο με στόχο τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημα του κλάδου για την άμεση πραγματοποίηση, από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19, όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και που έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς οι υπουργοί της Κυβέρνησής του.

Την ίδια ώρα πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε:

«Παλεύουμε για: μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

To Top