Το δικό μου Σχολείο

7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, η οποία για τη σχολική χρονιά 2017-2018 έχει σαν θέμα την «Οδική Ασφάλεια», oι μαθητές και οι καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας αύριο, Παρασκευή 30-3-2018, με τα ποδήλατά τους, ακολουθώντας πιστά τον ποδηλατόδρομο, θα καταλήξουν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Εκεί στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας θα ενημερώσουν τους μαθητές αυτούς, σχετικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, την Οδική Ασφάλεια.

Ώρα αναχώρησης από την Πλατεία Όθωνος 8.30

Όπως επισημαίνεται από τους καθηγητές του 7ου Γυμνασίου, “στόχος των εν λόγω δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς”.

Είναι πολύ εποικοδομητικό, που τα παιδιά στην πράξη θα μάθουν οδηγική συμπεριφορά, πως κινούνται οι ποδηλάτες, ποιοι κανόνες κυκλοφοριακής συμπεριφοράς ισχύουν, τι ισχύει για τους πεζούς και τι για τους οδηγούς οχημάτων. Μια βιωματική δράση, όπου οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, μέσα από την άθληση και τη χαρά της ποδηλασίας, γίνονται οι ίδιοι οδηγοί και αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση. Γιατί, όταν έχουμε επίγνωση των κανόνων του ΚΟΚ και τους εφαρμόζουμε, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε και λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί. Έτσι μετά τις περιγραφικές αξιολογήσεις των μαθητών του, που εφαρμόζεται φέτος στο σχολείο πιλοτικά, προχωρά σε μια βιωματική δράση, στην οποία μετέχουν μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, σε μια ποδηλατάδα, διασχίζοντας την πόλη, την τελευταία ημέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές, συνδυάζοντας τη βόλτα και την άθληση στην ηλιόλουστη Καλαμάτα, αλλά κυρίως την εκπαίδευση πάνω στη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Μ.Π.

7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο!
To Top