Υγεία

Κορονοϊός: Σε πέντε από 10 μέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς – Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Σε πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς με λοίμωξη Covid 19, όπως αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μετά και τις νέες οδηγίες του CDC.

Αναμένεται ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες.

Συναγερμός για τα κρούσματα σήμερα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σήμερα ακόμα και τα 20.000. Μέχρι τη μία το μεσημέρι ο ΕΟΔΥ είχε εντοπίσει 18.000 κρούσματα σε 588.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα.

Σήμερα το πρωί , ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ δήλωσε πως οι νέες λοιμώξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000, σενάριο που επιβεβαιώνεται από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Ανοιχτή η χρονική μετάθεση των μέτρων

Η κατακόρυφη αύξηση των λοιμώξεων του ιού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσουν νωρίτερα τα νέα μέτρα που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα ίσχυαν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμονων, η οποία θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί αν κριθεί απαραίτητο οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

πηγή: http://www.imerisia.gr/koinonia/31134_koronoios-se-pente-apo-10-meres-i-karantina-gia-toys-asymptomatikoys

Κορονοϊός: Σε πέντε από 10 μέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς – Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα
To Top