ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μαθητής θετικός στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας-Σε καραντίνα όλη η Β’Λυκείου για 7 μέρες

Ένας 16χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας στην παραλία, διαγνώστηκε μόλις σήμερα θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα και τα 4 τμήματα της Β’ Λυκείου να κλείσουν προσωρινά και να τεθούν σε καραντίνα οι 94 μαθητές για 7 μέρες, αλλά και οι καθηγητές που διδάσκουν σε αυτά τα τμήματα, όπως ακριβώς ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλά και οι οδηγίες του Υπουργείου για αυτές τις περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο 16χρονος απουσίαζε από το σχολείο ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη εμφανίζοντας πυρετό, και έτσι δεν ήρθε σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ σήμερα βγήκαν και τα αποτελέσματα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ

Αμέσως ειδοποιήθηκε το σχολείο, και θα γίνουν και οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις. Να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα οι συμμαθητές του 16χρονου θα μείνουν σε καραντίνα αυστηρώς στα σπίτια τους, που σημαίνει ότι (δεν επιτρέπονται για παράδειγμα αθλητικές δραστηριότητες,  φροντιστήρια, ή βόλτες).

Ο ΕΟΔΥ έχει ειδοποιηθεί και οι αρχές είναι ενήμερες για το συγκεκριμένο περιστατικό. Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα είναι πολύ “τσουχτερά” σε περίπτωση που κάποιος σπάσει την καραντίνα. Η 7ήμερη καραντίνα προβλέπεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να μη διασπαρεί ο  κορονοϊός, ενώ μετά το πέρας της 1η Νοεμβρίου αναμένεται τα παιδιά να επιστρέψουν κανονικά στο σχολείο τους. Τέλος,  τα μαθήματα  από Δευτέρα θα γίνονται με τελεκπαίδευση. Οι υπόλοιπες τάξεις του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας λειτουργούν κανονικά.

H EΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με αριθμό 5077/23-10-2020 Απόφαση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από σήμερα 23 Οκτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων της Β΄ Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.
Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται”.

ENTΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

“Άμεση είναι η κινητοποίηση του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει (εντός της ημέρας) η διαδικασία απολύμανσης του σχολικού κτηρίου που στεγάζεται το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας για θετική διάγνωση μαθητή της Β’ τάξης σε Covid-19″. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση “Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, όσο και με τους Διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στη διασπορά του Covid-19″..

Μ.Π.

Κορονοϊός: Μαθητής θετικός στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας-Σε καραντίνα όλη η Β’Λυκείου για 7 μέρες
To Top