ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα-Η σύγκριση με την Ευρώπη

Διαχειρίσιμη φαίνεται η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο ήταν αναμενόμενο, φτάνοντας πλέον τα 1.156 και 95 νέων. Τα διεθνή δεδομένα βέβαια αναφέρουν ότι ο διπλασιασμός συνήθως συμβαίνει το πολύ μέσα σε 5 μέρες.

COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την ίδια στιγμή σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να παραμένουν οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 140, αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 14% των συνολικών κρουσμάτων. Μάλιστα φαίνεται να διατηρείται σταθερός την τελευταία εβδομάδα.

Ακόμη να επισημανθεί ότι ο αριθμός των θανάτων κινείται ήπια ανοδικά έχοντας φτάσει με βάση και τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις στους 38. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι έχουν τριπλασιαστεί αλλά αυτό αν και αποτελεί την τραγική συνέπεια του ιού, φαίνεται επίσης αναμενόμενο λόγω της αύξηση των κρουσμάτων. Και πάλι πάντως διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

 

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι αποφεύγουμε το σενάριο να γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία, ωστόσο όλα θα κριθούν από την τήρηση των μέτρων. Την ίδια στιγμή όπως παρατηρούμε και στον τελευταίο πίνακα, τη στιγμή που η Κίνα αρχίζει και θέτει την κατάσταση υπό έλεγχο, οι ΗΠΑ γίνονται το νέο επίκεντρο της πανδημίας, λόγω και της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, που προς το παρόν καθυστερεί να λάβει αυστηρά μέτρα.

πηγή:http://www.news247.gr/koinonia/koronoios-i-kampyli-kroysmaton-stin-ellada-kai-i-sygkrisi-me-tin-eyropi.7611742.html

Κορονοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα-Η σύγκριση με την Ευρώπη
To Top