ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Και άλλα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας μπαίνουν σε αναστολή-“Σαρώνει” ο ΕΟΔΥ με τεστ σε σχολεία και χωριά

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας  λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Σήμερα τέθηκαν σε αναστολή το Νηπιαγωγείο Σπερχογείας, το Νηπιαγωγείο Θουρίας λόγω κρούσματος, αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Θουρίας.

Να θυμίσουμε οτι στο τελευταίο είχε μπει χθες σε αναστολή μόνο η ΣΤ’ τάξη, ωστόσο κρίθηκε οτι έπρεπε να τεθεί όλο το Σχολείο, λόγω κρουσμάτων και σε άλλες τάξεις. Η αναστολή θα ισχύει έως 5 Φεβρουαρίου, και μέχρι τότε τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή η Ε’ τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, καθώς και η τάξη Προνήπια-Νήπια του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου “Λιλιπούπολη”, που και αυτά θα επανέλθουν στα δια ζώσης μαθήματα στις 5 Φεβρουαρίου.

ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη σε Θουρία και Σπερχογεία και, σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive, πραγματοποίησε συνολικά 150 μοριακά τεστ στο Δημοτικό Θουρίας (130 τεστ σε μαθητές, δασκάλους, γονείς) και 20 στο Νηπιαγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν αύριο βράδυ.

Επίσης μοριακά τεστ έγιναν και στ’ Αρφαρά, όπου μετέβη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, έγιναν 80 μοριακά τεστ σε μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών και 18 τεστ στο Κοινοτικό Ιατρείο Αρφαρών για τους υπόλοιπους κατοίκους .

Επιπλέον, έγιναν 112 μοριακά τεστ για κορονοϊό και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου έχει παρουσιαστεί κρούσμα και βρίσκεται μία τάξη του σε αναστολή. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των τεστ θα βγουν επίσης αύριο βράδυ.

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο θα γίνουν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,  μετά από αίτημα στον ΕΟΔΥ του διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Χριστόπουλου. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής, έχουν παρουσιαστεί κρούσματα σε γονείς μαθητών του σχολείου.

ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 

Σε Ελληνοεκκλησιά και Βλαχόπουλο, στο Δήμο Μεσσήνης, μεταβαίνει αύριο το πρωί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργήσει και εκεί τεστ για κορονοϊό στους κατοίκους.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΑ 200 RAPID TEST TA 3 ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΣΤ

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τα rapid test στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση πολιτών που επιθυμούν να εξεταστούν για κορονοϊό. Σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, έγιναν 200 rapid test, εκ των οποίων βρέθηκαν 3 θετικά στον κορονοϊό. Να υπενθυμίσουμε οτι τα τεστ γίνονται κάθε μέρα από τις 08.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι, χωρίς ραντεβού, και δωρεάν, μπορεί, όποιος ενδιαφέρεται, να μπει στο ισόγειο του κτηρίου και να εξεταστεί από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται τις ώρες εκείνες στον χώρο.

ΡΕΚΟΡ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ

Συνολικά σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας έγιναν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ  620 τεστ κατά του κορονοϊού (rapid και μοριακού ελέγχου), τα αποτελέσματα των μοριακών αναμένονται αύριο βράδυ.

Όπως είναι φυσικό, μετά από τα 24  κρούσματα σε 48 ώρες στη Μεσσηνία, που είναι διάσπαρτα, οι κάτοικοι των χωριών αλλά και της Καλαμάτας έχουν θορυβηθεί, καθώς έχει αυξηθεί ο μέσος όρος των κρουσμάτων στο Νομό μας τις τελευταίες επτά μέρες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 7,5 στους 100.000 κατοίκους της Μεσσηνίας εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό.

Μαίρη Περδικέα

 

Κορονοϊός: Και άλλα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας μπαίνουν σε αναστολή-“Σαρώνει” ο ΕΟΔΥ με τεστ σε σχολεία και χωριά
To Top