Υγεία

Κορονοϊός: Ένα στα πέντε τεστ ήταν θετικό την Κυριακή

Tο τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 78.679 τεστ, από τα πάνω από 500.000 τεστ που γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες- κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πέντε που ελέγχθηκαν είναι θετικός

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς παρατηρούν στα εργαστηριακά αποτελέσματα ότι και η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία αποδεδειγμένα οδηγεί πολλούς ανθρώπους, κυρίως ανεμβολίαστους, σε βαριά νοσηλεία παραμένει ισχυρή στην κοινότητα. Την ίδια ώρα και η εποχική γρίπη έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, παρόλο που σήμερα Κυριακή τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (σήμερα Κυριακή καταγράφηκαν συνολικά 17.633 κρούσματα), αυτό έχει συμβεί διότι πραγματοποιήθηκαν πολύ λιγότερα τεστ, όπως άλλωστε συνηθίζεται τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 78.679 τεστ, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πέντε που ελέγχθηκαν είναι θετικός. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ένας θετικός στους 16 πολίτες που έκαναν τεστ.

Ανησυχία για συνύπαρξη Όμικρον και Δέλτα

Σύμφωνα με το OPEN, η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα καθώς άφορά περίπου στο 70 – 75% των νέων κρουσμάτων. Όμως με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, το ποσοστό των νοσούντων με τη μετάλλαξη Δέλτα (που υπολογίζεται σε 25 – 30%) δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν τελικά η Όμικρον έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο κρουσμάτων και ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μας απασχολήσει. Οι επιστήμονες ανησυχούν μήπως η Όμικρον κάνει τους επόμενους λίγους μήνες τον κύκλο της στη χώρα μας, αλλά παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η Δέλτα η οποία δείχνει να επιμένει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί εξακολουθούν να τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα.

πηγή: http://www.imerisia.gr/koinonia/31486_koronoios-ena-sta-pente-test-itan-thetiko-tin-kyriaki-emfanistikan-kai-kroysmata

Κορονοϊός: Ένα στα πέντε τεστ ήταν θετικό την Κυριακή
To Top