ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εκτός σχολείων 460 μαθητές και σχεδόν 100 εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία αυτή την εβδομάδα

Κενά και απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών σημειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων στη Μεσσηνία. Σήμερα, Παρασκευή, δηλώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό  31 μαθητές Δημοτικών-Νηπιαγωγείων του Νομού μας και μόλις 3 εκπαιδευτικοί, ενώ σε Γυμνάσια-Λύκεια  42 μαθητές θετικοί στον ιό και 6 εκπαιδευτικοί.

Θετικοί στον κορονοϊό δηλώθηκαν αυτή την εβδομάδα συνολικά 460 μαθητές από σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μεσσηνία καθώς και 98 εκπαιδευτικοί. Όλοι τους θα απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία για τουλάχιστον 5 μέρες, ενώ τα σχολεία πασχίζουν να συμπληρώσουν τα κενά, έως ότου προσληφθούν με διαδικασίες-εξπρές οι αναπληρωτές που εξήγγειλε το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη, απο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως σήμερα Παρασκευή δηλώθηκαν σε Δημοτικά-Νηπιαγωγεία, θετικοί στον κορονοϊό 214 μαθητές και 51 εκπαιδευτικοί. Όσον αφορά στα Γυμνάσια-Λύκεια του Νομού μας, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Πεφάνης, δηλώθηκαν ως επιβεβαιωμένα κρούσματα 246 μαθητές και 47 εκπαιδευτικοί.

Μαίρη Περδικέα

Κορονοϊός: Εκτός σχολείων 460 μαθητές και σχεδόν 100 εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία αυτή την εβδομάδα
To Top