Αθλητισμός

Bulldogs και ακόμα 16 σύνδεσμοι οπαδών διαμαρτύρονται για τα μέτρα στα γήπεδα

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Δράσης Οπαδών Σούπερ Λιγκ 2 και Γ’ Εθνικής

Σύνδεσμοι οπαδών από ομάδες της Super League 2 και την Γ’ Εθνική, μεταξύ των οποίων και οι Bulldogs, υπογράφουν κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

“Ζητάμε σε κάθε γήπεδο, είτε ανοιχτό είτε κλειστό, το 50% της χωρητικότητας. Είσοδο φιλάθλων και με ράπιντ τεστ 48ωρου και είσοδο σε φιλοξενούμενους σε ποσοστό 10% αφού δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό”, αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Συνδεσμος Μαλαβέτας Ολυμπιακός Βόλου, Queens boyz Βέροια, Red Lions Πανσερραϊκός, Θύρα 4 Χανιά, ΣΦ Κηφισιά, Daltons Εργοτέλη, ΣΦ Αιολικού Αθήνας, Λέσχη Φίλων Αθηναϊκού, Λέσχη Φίλων Αιγάλεω, ΣΦ Σακαφλιάδες Τρίκαλα, Λέσχη φίλων Πανηλειακού, Σύνδεσμος Απέναντι Ζάκυνθος, Μελανόλυκοι Πιερικός, Κουρήτες Ιεράπετρα, Γαλάζιοι Αργοναύτες Καβάλα, σύνδεσμος Κακιά Σκάλα Ρόδος, Bulldogs Καλαμάτα.

Αναλυτικά:

Η Επιτροπή Δράσης οπαδών Super League 2 και Γ’ εθνικής, μέσω ανακοίνωσης γνωστοποιεί τα εξής :

«Μετά το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε όλη την περσινή σεζόν, συνεχίζεται το ίδιο θέατρο, λες και το έχετε μοιράσει σε σειρές και δεν ξέρουμε ακόμα, ποιος έχει πει στον κακόγουστο σεναριογράφο σας ότι αυτό το έργο είναι καλό. Την περασμένη σεζόν και ενώ ακόμα δεν υπήρχε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, όλοι εμείς οι φίλαθλοι που αγαπάμε και στηρίζουμε τις ομάδες μας, ακολουθήσαμε τις εντολές της κυβέρνησης, ως προς την παρουσία μας στο γήπεδο και δεχτήκαμε το επαίσχυντο και παράλογο μέτρο του διαχωρισμού των φιλάθλων.

Πρόσχημα της κυβέρνησης για το μέτρο αυτό ήταν ο εμβολιασμός και η υποτιθέμενη επιστροφή στην κανονικότητα. Μεγάλη μερίδα των φιλάθλων προχώρησε στον εμβολιασμό της, όχι μόνο για την ατομική της προστασία, αλλά πρωτίστως για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΣΑΣΤΑΝ, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τις αγαπημένες μας ομάδες. Σας ακούσαμε και “βάλαμε πλάτη” και τώρα για άλλη μια φορά μας γυρνάτε την πλάτη.

Σε όλους τους φιλάθλους, στις ομάδες που παίζετε με τους κόπους τους, στους προέδρους και στα συμβούλια που “ματώνουν” για να κρατάνε ζωντανό τον αθλητισμό σε όλη την χώρα. Μια ομάδα δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, αλλά και μια σειρά από μικρότερες ηλικίες μέσα στις ακαδημίες. Εξαντλείτε την εφαρμογή του νόμου στους οπαδούς των ομάδων και ζητάτε το 10% της χωρητικότητας για κάθε γήπεδο και το ζητάτε από ποιους ? Από τους εμβολιασμένους! Την ίδια ώρα, εσείς οι ίδιοι που παίρνετε αυτή την γελοία απόφαση, έχετε αφήσει στο έλεος του θεού, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για παράδειγμα, σε ένα λεωφορείο της γραμμής έχει χωρητικότητα 30 θέσεις αν εφαρμόζατε τον ίδιο νόμο, θα έπρεπε να είχε μέσα 3 άτομα. Στο μετρό σε κάθε συρμό που έχει 20 θέσεις σε κάθε βαγόνι θα έπρεπε να έχει 2 άτομα. Σε ένα αεροπλάνο 160 θέσεων θα έπρεπε να έχει 16 άτομα και όλα αυτά σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο. Πρόσφατα σε ανακοίνωση σας, ανοίγετε και τα σχολεία κανονικότατα.

Μάλιστα δε, εσείς η ίδια κυβέρνηση εν μέσω κορονοϊού, τον Ιούλιο του 2020 αυξήσατε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη από 22 σε 28 άτομα. Και τώρα ανοίγετε τα σχολεία με 28 μαθητές, σε ελάχιστα τετραγωνικά. Έχετε “χάσει την μπάλα”. Προσπαθείτε να μας πείσετε και δεν μπορείτε γιατί απλά φάσκετε και αντιφάσκετε. Σας ρωτάμε ευθέως: που κολλάει ο κορονοϊός πιο εύκολα; Στα μέσα μαζικής μεταφοράς που καθημερινά στοιβάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ανεμβολίαστοι; Στα σούπερ μάρκετ που υπάρχουν ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι; Στο σχολείο όπου σε λίγα τετραγωνικά έχετε τον ένα μαθητή πάνω στον άλλο; ‘Ή σε ένα γήπεδο;

Η κοροϊδία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της. Πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσετε τον ίδιο νόμο παντού; Ποτέ θα αποκαταστήσετε αυτή την επαναλαμβανόμενη αδικία, στον αθλητισμό και στους φιλάθλους; Ζητάμε σε κάθε γήπεδο, είτε ανοιχτό είτε κλειστό, το 50% της χωρητικότητας. Είσοδο φιλάθλων και με rapid test 48ωρου, όπως ισχύει με δικές σας αποφάσεις στους παραπάνω χώρους που αναφέραμε και όχι μόνο. Είσοδο σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, σε ποσοστό 10% αφού δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Οι νόμοι αλα καρτ που βγάζετε σας γελοιοποιούν καθημερινά, δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν μπορούν να ισχύουν. Σε ένα κράτος δικαίου, διαφορετικοί νόμοι υπάρχουν, μόνο όταν υπάρχει αδυναμία της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φάση της διαμαρτυρίας μας, αν δεν διορθώσετε την αδικία, δεν θα περιμένουμε την κάλπη να σας “στείλουμε σπίτια σας”. Θα μας βρείτε στους δρόμους και εκεί, θα σας πάρουμε εμείς στις κάλπες μαζί μας.

Την ανακοίνωση υπογράφουμε και αποδεχόμαστε οι παρακάτω Σύνδεσμοι: Σύνδεσμος Μαλαβέτας Ολυμπιακός Βόλου- Queens boyz Bεροια- Red Lions Πανσερραικός- Θύρα 4 Χανιά- ΣΦ Κηφισιά – Daltons Εργοτέλης- ΣΦ Αιολικού Αθήνας- Λέσχη φίλων Αθηναϊκού- Λέσχη φίλων Αιγάλεω – ΣΦ Σακαφλιάδες Τρίκαλα – Λέσχη φίλων Πανηλειακού- Σύνδεσμος Απέναντι Ζάκυνθος- Μελανόλευκοι Πιερικός- Κουρήτες Ιεράπετρα- Γαλάζιοι Αργοναύτες Καβάλα- Σύνδεσμος Κακιά Σκάλα Ρόδος – Σύνδεσμος Bulldogs Καλαμάτα».

 

Bulldogs και ακόμα 16 σύνδεσμοι οπαδών διαμαρτύρονται για τα μέτρα στα γήπεδα
To Top