Υγεία

Κορονοϊός: 695 τα κρούσματα – 71 νέα-Τσιόδρας: “8.000-10.000 έχουν προσβληθεί στη χώρα μας”

114 ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ-35 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΕΘ-ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΣΕ 29 ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΣΑΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακόμη 71 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 695

Εξ αυτών νοσηλεύονται οι 114, ενώ 35 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (34 άνδρες και μία γυναίκα) σε ΜΕΘ. Εξιτήριο πήραν 29 ασθενείς.

Το 75% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 64 ετών.

Συνολικά καταγράφηκαν στη χώρα μας 17 νεκροί με μέση ηλικία τα 76 έτη. Οι 14 εξ’ αυτών ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες.

ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ο κ. Τσιόδρας επέμεινε ότι το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε: «Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα περίπου 8 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας, από τον κορωνοϊό.

 

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΑΝΤΕΧΕΙ

Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην «μάχη» ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έχουν εγκριθεί 431 προσλήψεις γιατρών και άνω των 1.700 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, είπε ο κ. Κικίλιας και τόνισε πως θα προσληφθούν όσοι χρειαστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. «Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας, αντέχει», είπε ο κ. Κικίλιας. Επίσης, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058.

«Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», είπε ο υπουργός, απευθύνοντας κάλεσμα για εθελοντική συνδρομή στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

video: Skai

To Top