ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τα 6 περιοριστικά μέτρα για την Αττική που θα ισχύουν έως 30 Σεπτεμβρίου

ΤΑ 197 ΑΠΟ ΤΑ 310 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τα νέα μέτρα στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τα οποία θα ισχύουν από τις 16 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα:

1. Σε συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους το όριο των ατόμων θα είναι 50%, με μάσκα. Απαγορεύεται το κάπνισμα και η παρακολούθηση θα γίνεται μόνο από καθήμενους.

2. Σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική αναστέλλεται η λειτουργία για 14 μέρες.

3. Σινεμά και θέατρα, λειτουργία με πληρότητα 60% από 75% που ίσχυε.

4. Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και τους ανοιχτούς σε συναθροίσεις όταν δεν τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου (στάσεις κλπ)

5. Στις λαϊκές αγορές υποχρεωτική χρήση μάσκας και απόσταση 3 μέτρων στους πάγκους.

6. Αυστηρά μέχρι 6 άτομα σε τραπέζια σε καταστήματα εστίασης.

Επίσης υπάρχει ισχυρή σύσταση άνω των 65 ετών για γενική χρήση μάσκας.

«Δεν υπάρχει γενικό lockdown πρέπει να προλάβουμε τις χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «οι συνθήκες είναι δύσκολες και δυναμικές. Επεμβαίνουμε αμέσως» ενώ για την κατάσταση που βρίσκεται η Αττική είπε ότι είναι «μεταξύ μετρίου και υψηλού επιπέδου, αλλά με υψηλό ρίσκο».

«Θυμίζουμε ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10.00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του Covid-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δε συμμορφώνονται».

metra attiki

 

 

To Top