ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή δράση φροντιστών πασχόντων με άνοια στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Δωρεάν από κοινού δράση, του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» της IASIS AMΚΕ Καλαμάτας με την 1η και 2η ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (Πλάτωνος & Κανάρη), σε χώρο που παραχωρείται ευγενικά από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Χειρουργό, κ. Παναγιώτη Κατσαφάδο.

Η δράση θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 9:00-13:00, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φροντιστή (17/03) στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, σε θέματα διαταραχής της μνήμης και θέματα άνοιας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

α) Καταπόνηση στους φροντιστές των ασθενών με νευροεκφυλιστική άνοια (ποσοτική αξιολόγηση, από μέλη του προσωπικού του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»),

β) Πρόληψη ατυχημάτων στους πάσχοντες από άνοια (από την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας) και

γ) Διατροφή και πρόληψη της άνοιας (από την 2η  ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας).

Παρών θα είναι και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»,  Ψυχίατρος, κ. Κώστας Σιάρκος, για να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα.

Για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός ραντεβού στα τηλέφωνα, 27210-92272 & 27210-94590 και ώρες 8:30-16:30, από την Τρίτη 8/03 έως τη Δευτέρα 14/03. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας «COVID-19».

Το «Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια», είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια. Μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ. Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210-92272 και 27210-94590.

 

Κοινή δράση φροντιστών πασχόντων με άνοια στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας
To Top