ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση Μάκαρη-Αντωνόπουλου: Ο δήμαρχος έχει αλλεργία στις δια ζώσης συνεδριάσεις

Τι αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους οι Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος

“ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ”

Συμφωνούμε να γίνει η προγραμματισμένη για τις 6μμ ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και όχι μόνο των επικεφαλής όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από την δημοτική αρχή. Είναι σημαντικό στην τελετή ανακήρυξης του Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμου δημότη να παραβρίσκεται σύσσωμο το ΔΣ τηρουμένων των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Διαφωνούμε με την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 7μμ τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Αναγνωρίζουμε την αλλεργία του δημάρχου στις δια ζώσης συνεδριάσεις του ΔΣ που –ως γνωστόν- περιλαμβάνουν ζωντανό έλεγχο της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΣ ότι αναβολή προγραμματισμένου ΔΣ μπορεί να γίνει μόνο αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας οι οποίοι προφανώς δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου «Αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας, που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο χρόνο που έχει ορισθεί με την πρόσκληση, τότε ο Πρόεδρος γνωστοποιεί στους συμβούλους εγγράφως ή με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο έγκαιρα την αναβολή της συνεδρίασης αναφέροντας και τους λόγους της».
Τα ζητήματα της Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗΣ με ιδιαίτερο θέμα το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης, των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Καλαμάτα και ιδιαίτερα στις δομές του Δήμου (δημαρχείο, δημοτικές σχολές της «Φάρις», σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

Μιχάλης Αντωνόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών

Κοινή δήλωση Μάκαρη-Αντωνόπουλου: Ο δήμαρχος έχει αλλεργία στις δια ζώσης συνεδριάσεις
To Top