ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τα μαθήματα-Ποια σενάρια εξετάζει το Υπουργείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το «λουκέτο» 14 ημερών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα απάντησε πως «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόποι που κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο Παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε.

Τόνισε πως δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, ωστόσο υπάρχουν αναρτημένα τα βιβλία το υλικό και ασκήσεις μέσα από το «φωτοδεντρο» και το υπουργείο συζητά με φορείς για τη χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρονική μάθηση, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό.

«Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας, προφανώς θα δώσουμε τέτοιες δυνατότητες-, αλλά θέλουμε να μεριμνήσουμε αυτή τη στιγμή για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

"ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ"

Την ίδια ώρα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ANT1 δήλωσε ότι,«εφ' όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους». Επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

με πληροφορίες και από newsit.gr

To Top