ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για επίσκεψη Μητσοτάκη: Ακόμα μια κακοστημένη φιέστα

Σχόλιο της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ – Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μεσσηνία και την “εκδήλωση” στο αεροδρόμιο Καλαμάτα για την υπογραφή του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Μεθώνη

Παρακολουθήσαμε ακόμα μια κακοστημένη φιέστα για την υπογραφή ενός έργου που διαφημίζεται 10ετίες και ΘΑ(!) κατασκευαστεί μετά από χρόνια. Ένα έργο με λεφτά του ελληνικού λαού που θα πληρώσει ξανά διπλά και τρίδιπλα. Ενώ ακόμα και οι συνέπειες της συγκεκριμένης χάραξης είναι υπό διερεύνηση.

“Χορτάσαμε από φιλοφρονήσεις μεταξύ του νυν και του προηγούμενου πρωθυπουργού της ΝΔ για τα καλά πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους. Παρουσίασαν την Μεσσηνία σαν τόπο που “βρέχει” λεφτά και ο λαός της ζει πλουσιοπάροχα. Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική”

Ξανακούσαμε για έργα που σε κάθε επίσκεψη υπουργών και πρωθυπουργών επαναλαμβάνονται μονότονα,  με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων, την ίδια ώρα που:

  • τα σχολεία του νομού, σε μία σεισμογενή περιοχή δεν έχουν περάσει όλους τους ελέγχους, ορισμένα δεν έχουν αντισεισμική θωράκιση και είναι επικίνδυνα.
  • αντιπλημμυρικά έργα δεν υπάρχουν, ενώ η πολυδιαφημιζόμενη τουριστική Καλαμάτα δεν έχει το σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.
  • ακόμα, είναι ανύπαρκτα τα έργα για την αγροτική παραγωγή όπως τα αρδευτικά. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίκτυο ύδρευσης στο Φιλιατρινό φράγμα. Η αγροτική οδοποιία είναι σε πολλές περιοχές σε κακή κατάσταση.
  • το επαρχιακό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο. Ό, τι δεν φτάνει σε τουριστική μονάδα είναι παρατημένο.
  • Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα, οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι συνολικά ανύπαρκτές.

Ακούσαμε για τον λαό της Μεσσηνίας που ζει “πλουσιοπάροχα”, την ώρα που:

  • χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον επισιτισμό ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να μένουν απλήρωτοι, χωρίς δώρα, ενώ όσοι είναι τυχεροί και δουλεύουν εξαντλούνται από την εντατικοποίηση και την δουλειά ήλιο με ήλιο. Το ξέρουν οι εργαζόμενοι στην πολυδιαφημιζόμενη μεταποίηση που είναι χωρίς συμβάσεις, ούτε καν με την στοιχειώδη εργατική νομοθεσία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
  • το ξέρουν οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις που βλέπουν το τζίρο να μειώνεται, τα χρέη να φουσκώνουν και το κράτος να τους κυνηγά με κατασχέσεις.
  • το ξέρουν οι χιλιάδες αγρότες που στενάζουν από το κόστος παραγωγής και τους λίγους μεγαλέμπορούς και μεταποιητές.

Όσον αφορά τη διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έφερε πρώτος τα μνημόνια και ποιος τα τέλειωσε, η πραγματικότητας είναι και εκεί συγκεκριμένη: Μαζί ψήφισαν το 3 μνημόνιο, μαζί εφάρμοσαν όλους τους μνημονιακούς νόμους, μαζί δεσμεύονται ότι δεν θα καταργήσουν κανένα από όλους αυτούς.

Είτε με μνημόνια είτε χωρίς, τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται μέρα με τη μέρα. Η όποια κυβέρνηση προκύψει είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο, είτε και με τους 2 μαζί, έχει προδιαγεγραμμένο το αντιλαϊκό της πρόγραμμα: τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνουν φοροληστεία του λαού, το ταμείο Ανάκαμψης που είναι το νέο Υπερμνημόνιο, τους νόμους της αγοράς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για το λαό υπάρχει επιλογή για να βγει πιο δυνατός. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ! Για να δυναμώσουν οι αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες του, τα δικαιώματά του και η υπεράσπισή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

KKE για επίσκεψη Μητσοτάκη: Ακόμα μια κακοστημένη φιέστα
To Top