ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές ανάδειξης συνέδρων του ιδρυτικού συνεδρίου

16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ – ΕΝΑ ΕΥΡΩ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Κάλπες σε όλη τη χώρα στήνει το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή 4 Μαρτίου για την ανάδειξη των 2.000 συνέδρων που θα πάρουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 του ίδιου μήνα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος κατά τη διαδικασία εκλογής της επικεφαλής του στις 12 του περασμένου Νοεμβρίου ή όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της 22 Φεβρουαρίου 2018.
Οσοι έλαβαν μέρος στην εκλογή επικεφαλής στις 12 Νοεμβρίου 2017 ως φίλοι, θα πρέπει να εγγραφούν ως νέα μέλη για να έχουν δικαίωμα ψήφου.
Ολα τα μέλη για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα πληρώσουν ένα ευρώ.
Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι διατηρούνται όλα τα εκλογικά τμήματα που είχαν λειτουργήσει στις 12 Νοεμβρίου 2017, ωστόσο “μπορεί η επιτροπή να αποφασίσει τη μη λειτουργία τους, αν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου είχε προσέλθει μικρός αριθμός εκλογέων. Αυτό, όμως, θα αποφασισθεί με ενιαίο κριτήριο”.
Παράλληλα διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών, καθώς και εγγραφή νέων, στην ιστοσελίδα www.kinimaallagis.gr έως τα μεσάνυχτα της 22 Φεβρουαρίου.
Οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να είναι υποψήφιος για την εκλογή του ως σύνεδρος για το συνέδριο.
Η υποβολή της υποψηφιότητας μπορεί να γίνει μέσα από την ιστοσελίδα www.kinimaallagis.gr καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ ηλεκτρονικά. Εξ άλλου, μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορούν να είναι σύζυγοι ή συγγενείς του υποψηφίου έως και τρίτου βαθμού.

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές ανάδειξης συνέδρων του ιδρυτικού συνεδρίου
To Top