ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Βέτο στη συνεργασία Μπουντρούκα-Νίκα- “Όχι στην ανάληψη θέσης εξουσίας”

Υπέρ της παρεμβατικής λειτουργίας της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, όχι όμως και στην  ανάληψη θέσεων εξουσίας στο περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΙΝΑΛ που συνεδρίασαν στην Τρίπολη, υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία και του επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουντρούκα.

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας Μπουντρούκα-Νίκα δεν βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές μέσα στο ΚΙΝΑΛ. Πολλοί είναι εκείνοι που εναντιώνονται στη σύμπραξη της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία”- που στηρίχθηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ- με την παράταξη Νίκα που είχε την πανηγυρική υποστήριξη της ΝΔ, και το “χρίσμα” από τον ίδιο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Τις αντιδράσεις των μελών του στη- διαφαινόμενη από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις- συνεργασία Μπουντρούκα-Νίκα, κλήθηκε να διαχειριστεί  και να αποφασίσει το ΚΙΝΑΛ με την κεντρική συνεδρίαση στην Τρίπολη. Κατά πλειοψηφία λοιπόν, οι συμμετέχοντες άσκησαν βέτο στην ανάληψη θέσης εξουσίας στο περιφερειακό συμβούλιο, δηλώνοντας υπέρμαχοι μόνο μιας παρεμβατικής λειτουργίας της παράταξης, που θα διασφαλίζει και την αυτόνομη πορεία της.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί μπαράζ  δηλώσεων από στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τάσσονται κατά αυτής της σύμπραξης, όπως το μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, Μενέλαος Γερονικολός που είχε μιλήσει για “συμπόρευση-πρόκληση” και για “προσωπικές στρατηγικές και παραμάγαζα”. Από την άλλη, είχε προηγηθεί και  η  δήλωση Νίκα πως “ελπίζω να βρει μιμητές το παράδειγμα και η στάση Μπουντρούκα”, καθώς και η πρόταση εκ μέρους του, να αναλάβει ο επικεφαλής της  “Πελοποννησιακής Συμμαχίας” ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.

 

Αναλυτικά τα σημεία απολογισμού της κομματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη:

“Την Τετάρτη 02/10/2019, στην Τρίπολη, συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή των τοπικών Βουλευτών, των μελών της ΚΠΕ που προέρχονται από τους εν λόγω νομούς, καθώς και των αντίστοιχων Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος.

Θέμα της σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκε και συντόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν η εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Περιφέρεια με την ανάληψη καθηκόντων από την νέα περιφερειακή διοίκηση και τη θέση του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη «Πελοποννησιακή Συμμαχία», η οποία στηρίχθηκε από το Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη της περιφερειακής παράταξης, με παρουσία του επικεφαλής αυτής Γιάννη Μπουντρούκα, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και μέσω ενός δημιουργικού διαλόγου κατατέθηκε πλήθος προτάσεων σχετικά με τη στάση και τον τρόπο που κρίνεται από τα κομματικά όργανα ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί η περιφερειακή παράταξη. Κατά πλειοψηφία, τα μέλη των κομματικών οργάνων κατέληξαν στην ακόλουθη δήλωση:

Σεβόμενοι την αυτονομία της περιφερειακής μας παράταξης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», τασσόμαστε υπέρ μιας παρεμβατικής λειτουργίας προγραμματικής διεκδίκησης, χωρίς την ανάληψη θέσης εκτελεστικής εξουσίας στο υφιστάμενο Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Μ.Π.

ΚΙΝΑΛ: Βέτο στη συνεργασία Μπουντρούκα-Νίκα- “Όχι στην ανάληψη θέσης εξουσίας”
To Top