ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Στις παθογένειες του συστήματος που διέπει τις αναθέσεις οφείλονται οι καθυστερήσεις των δημόσιων έργων Καλαμάτας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Οι ατέρμονες καθυστερήσεις στα δημόσια έργα του Δήμου Καλαμάτας, έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Η ολοκλήρωση κάθε έργου παίρνει διαρκώς παράταση πάνω στην παράταση, και πλέον κανείς δεν πιστεύει τις προαναγγελθείσες ημερομηνίες ολοκλήρωσης.

• Η πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου ολοκληρώθηκε μόνον αφού ξεσηκώθηκαν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής και κάλεσαν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
• Η ανάπλαση της Αναγνωσταρά (όπου πρόσφατα συνέβη και θανατηφόρο ατύχημα, κατά την ώρα των εργασιών) έχει γίνει ένα γιοφύρι της Άρτας, του οποίου η ολοκλήρωση μετατίθεται συνεχώς.
• Η ανάπλαση της πλατείας της Υπαπαντής, όπως και η παρέμβαση στο τμήμα της Ναυαρίνου, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται προ των πυλών η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τα παραπάνω είναι απλώς μερικά απτά παραδείγματα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των δημοσίων έργων που έχουμε βιώσει και συνεχίζουμε να βιώνουμε όλες και όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας.
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή, παρουσιάζει κάποιες αιτίες γι’ αυτό, όταν όμως αυτές οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν εξαιρέσεις, αλλά τείνουν να γίνουν ο κανόνας, είναι φανερό ότι τα αίτιά τους σχετίζονται με παθογένειες του συστήματος που διέπει τις αναθέσεις των δημοσίων έργων.
Χρειάζεται, λοιπόν, μια σε βάθος, έντιμη και ειλικρινής εξέταση του θέματος, ώστε να εντοπισθούν τα πραγματικά αίτια και να αναθεωρηθεί η όλη λειτουργία του συστήματος.

Στόχος αδιαπραγμάτευτος η ολοκλήρωση των έργων εντός των νόμιμων προθεσμιών, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, η υποβάθμιση των επιχειρήσεων που ήδη έχουν πληγεί βαρύτατα από τις συγκυρίες των τελευταίων ετών, αλλά και ο εξευτελισμός της Δημόσιας Διοίκησης”.

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Στις παθογένειες του συστήματος που διέπει τις αναθέσεις οφείλονται οι καθυστερήσεις των δημόσιων έργων Καλαμάτας
To Top