Επί Σκηνής

Κιμούλης, Μπαξεβάνη παρουσιάζουν «Το παγκάκι» στο Κάστρο Καλαμάτας στις 10 Ιουλίου

Μετά από την sold out επιτυχία της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη θα ανέβει στο Κάστρο Καλαμάτας την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλη την Ελλάδα.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί;
Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι; Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ενωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Εχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες.
Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Η προετοιμασία και πραγματοποίηση της παράστασης γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που συστήνει το Υπουργείο Υγείας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης, Μετάφραση: Νίκος Καμτσής, Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 16 ευρώ (γενική είσοδος) και 12 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό & ανέργων).

Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33, τηλ: 27210 87902), Βιβλιοπωλείο “Ολα Χαρτί” (Πλατεία 23ης Μαρτίου 2, τηλ: 27210 63690

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο τηλ: 2310-860888.

To Top