ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν αλλάζει χαρακτήρα το Παναρκαδικό, δεν γίνεται Νοσοκομείο αναφοράς

Ο Βασίλης Κικίλιας επί της ουσίας απέρριψε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να μετατραπεί το Παναρκαδικό σε νοσοκομείο αναφοράς για COVID 19, τονίζοντας πως είναι ένα νοσοκομείο που δέχεται και νοσηλεύει σοβαρά περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο και επομένως υπογράμμισε, πως θα παραμείνει ως έχει.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Δύο νοσοκομεία που απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των βαρέων περιστατικών από όλη την Πελοπόννησο.

Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσλήψεις προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Τρίπολης έχουν ήδη γίνει 49 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και έχουν εγκριθεί ακόμη 14 θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών, ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχουν πραγματοποιηθεί 62 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και υπάρχουν ακόμη 11 εγκρίσεις προσλήψεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δηλώσεις υπουργού υγείας από Τρίπολη

Δημοσιεύτηκε από Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 στις Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως και να μιλήσω με τον Διοικητή, τον ΥΠΕάρχη, τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Τους ανθρώπους αυτούς, που δεν θα σταματήσω και δεν θα σταματήσουμε να ευχαριστούμε, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σε μια εποχή κρίσης για τη Δημόσια Υγεία.
Χαίρομαι που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο με πάνω από 50 νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε.
Θέλω να εξηγήσω ότι μαζί με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς με COVID-19, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δέχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και όλα τα άλλα βαριά περιστατικά (τροχαία, ασθενείς με σοβαρές νόσους). Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δέχεται τέτοια περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ομογενείς μας, γιατί έχουν στηρίξει διαχρονικά αυτό το νοσοκομείο και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας η οποία γίνεται.
Όπως ευχαριστώ και τον Περιφερειάρχη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, τους βουλευτές Αρκαδίας και των γειτονικών νομών που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια και τον Υφυπουργό Υγείας, ο οποίος είναι από εδώ.

Ερωτηθείς για το εάν εξετάζει το αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για να γίνει το Παναρκαδικό νοσοκομείο αναφοράς ανέφερε: “Και ο Περιφερειάρχης έχει συμβάλλει στην στήριξη του νοσοκομείου. O όλος σχεδιασμός έχει να κάνει με το τι νοσηλεύει το κάθε νοσοκομείο. Βλέπετε πως εδώ έρχονται τα βαριά περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο. Ανάλογα με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει και την εξάπλωση του ιού θα προχωρήσουμε ή όχι στις κινήσεις που πρέπει. Αυτή την στιγμή τα πράγματα θα είναι όπως ακριβώς είναι τώρα”.

Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας περνάει σε μια δεύτερη φάση. Μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται σε αυτούς τους ανθρώπους.
Τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και στους πολίτες, τους οποίους θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν θετικά σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

Θέλω όμως να εξηγήσω, ότι έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος έχει και τις γιορτές του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος. Κανείς μας δεν θέλει να δει αυτές τις συγκλονιστικές, τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν “παίζουμε” με αυτόν τον ιό, είναι θανατηφόρος. Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμα μια φορά, να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες τις οποίες έχει δώσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες.
Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει αυτό, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας.
Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στο “Παναρκαδικό”, για την προσπάθεια που κάνουν. Είναι εμφανές ότι είμαστε δίπλα τους. Να είστε καλά».

Κικίλιας: Δεν αλλάζει χαρακτήρα το Παναρκαδικό, δεν γίνεται Νοσοκομείο αναφοράς
To Top