ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλανάκης:”Η Κυβέρνηση μάς περνάει για πλούσιους αλλά εμείς θα γυρνάμε με κουρελιασμένα ρούχα”!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

Ο Δημήτρης Γαλανάκης είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, της πιάτσας και πολλά χρόνια τώρα μιλάει χωρίς λεζάντες και περιστροφές. Πλέον, όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί του, αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και με λόγια καρδιάς, ζητάει από τους Έλληνες να στηρίξουν τον απλό κρεοπώλη που ενδιαφέρεται και βοηθάει τον Έλληνα παραγωγό, και στηρίζει την οικονομία, ειδικά τις επόμενες ημέρες.

“Προμηθευτείτε Ελληνικά κρέατα και μέσα από τις δυσκολίες θα περάσουμε ένα ήρεμο και καλό Πάσχα.
Η Κυβέρνηση δυστυχώς μας έχει βάλει στην άκρη, χωρίς να επιδοτείται ο ΚΑΔ μας. Μας περνάει για πλούσιους αλλά εμείς θα γυρνάμε στα στενά με κουρελιασμένα ρούχα”…

Η αγορά θα επηρεαστεί σαφώς από το φετινό Πάσχα, όμως μένουμε σπίτι και κοιτάμε την οικογένειά μας και το καλοκαίρι θα πάμε στην παραλία. Ας περάσουμε κι ένα Πάσχα μεταξύ μας…

Ο Δημήτρης Γαλανάκης

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Θα ήθελα να κάνω δυο προτάσεις βοήθειας προς τους επαγγελματίες της Ελλάδος χωρίς ιδιαίτερο κόστος για το κράτος.
Η περίοδος που διανύουμε είναι μια ιδιαίτερη δύσκολη για όλη την Ελληνική κοινωνία.
Η επικοινωνία αλλά και η οικονομία μπροστά στην πανδημία του κορονοϊου κλονίζεται και όλα τα προϋπάρχοντα δεδομένα της ομαλής ζωής μας ανατρέπονται.
θα θελα με αυτήν την επιστολή μου να ζητήσω δημόσια αλλά και να προτείνω την αναβολή προγραμματισμένων ορισμένων μέτρων που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά .
Να αναβληθεί προς το παρόν εκτέλεση της απόφασης για ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ των ταμιακών μηχανών καθώς και μη έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων διότι αυτό προϋποθέτει ένα σοβαρό κόστος για τους επαγγελματίες που δεν μπορούν να αντέξουν αυτή τη στιγμή λόγω συνθηκών, επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης των επαγγελματιών από επίσημα όργανα, Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες με τη συμμετοχή αρμοδίων υπαλλήλων και υπηρεσιών.
Προτείνω
α) Να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με το υπάρχον φορολογικό σύστημα για 2 τουλάχιστον μήνες και όσο να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
β) Επίσης θα βοηθούσε ιδιαίτερα η παράταση 2 μηνών της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση δεύτερης ευκαιρίας διακανονισμού 120 δόσεων στο ΕΦΚΑ. Η τεράστια πτήση της αγοραστικής κίνησης παράλληλα με της υπάρχουσες τρέχουσες υποχρεώσεις των (ΔΕΚΟ, ενοίκια, δάνεια, ρυθμισμένες δόσεις σε τράπεζες και Εφορία) καθιστούν έως αδύνατη την ένταξη τους στη ευκαιρία που τους δίνετε με αποτέλεσμα να παραμείνουν ανασφάλιστοι στις δύσκολες αυτές συνθήκες που ζούμε.
Με εκτίμηση Δημήτρης Γαλανάκης

To Top