ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Παρέλυσε νοσηλεύτρια ύστερα από τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Κέρκυρα με νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Μια νοσηλεύτρια παρέλυσε αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Κέρκυρα. Η γυναίκα αμέσως παρουσίασε κόπωση και παράλυση στα κάτω άκρα και είναι υπό συνεχή παρακολούθηση από τον νευρολόγο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Γκιλαίν-Μπαρέ (Guillain-Barré), λαμβάνει αγωγή και γίνονται οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, είπε ότι η 42χρονη νοσηλεύτρια «ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου». «Έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε.

Και συμπλήρωσε:

«Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί. Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο».

Για το ενδεχόμενο να είναι παρενέργεια μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ανέφερε:

«Για την ανάπτυξη κάποιας νόσου πρέπει να δούμε κατά πόσο συνδέεται με τον εμβολιασμό. Είναι ένα περιστατικό που θα συνέβαινε ούτως ή άλλως».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος, πρόκειται για σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί μετά από εμβολιασμό και όχι τον συγκεκριμένο εμβολιασμό, αλλά κυρίως για σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από ιώσεις.

«Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το εμβόλιο. Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδέσουμε το εμβόλιο με το σύνδρομο», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «για να το μάθουμε αυτό, θα πρέπει αυτή η επιπλοκή να εμφανιστεί σε πολλούς ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο».

«Αν οφείλεται στο εμβόλιο το σύνδρομο, θεραπεύεται σίγουρα», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο καθηγητής και έκανε έκκληση να μη συνδέονται πράγματα που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως με το εμβόλιο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θάνατο κάποιου 85χρονου λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό του, ως ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Τι είναι το σύνδρομο Γκιλαίν-Μπαρέ (Guillain-Barré)

Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα, συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

H πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε η ίδια “η συνάδελφός μου μετά τη δεύτερη δόση εμφάνισε αρχικά υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης. Την ίδια ημέρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της και ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή που της έχει ορίσει. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι πίσω στην εργασία της και την οικογένειά της. Σε τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί, είναι το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται. Η συνάδελφος θα χρειαστεί αποκατάσταση και απαιτούνται σημαντικά έξοδα, πρέπει να αποζημιωθεί οικονομικά”.

Σύμφωνα με την ίδια “η δεύτερη δόση του εμβολίου έγινε πριν από τέσσερις – πέντε ημέρες. Δεν θα μπω σε ιατρικά θέματα, αλλά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση ήταν αυτά που περιέγραψα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων”.

πηγή: ieidiseis.gr/OPEN/enikos.gr

To Top