Το δικό μου Σχολείο

Κερδίζουν τις εντυπώσεις οι δράσεις από τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας με θέμα την Επανάσταση του 1821

Συνεχίζονται οι δράσεις από τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Από το Εργαστήρι Φυσικής Αγωγής παρουσιάζεται το Κλέφτικο και Παραδοσιακό τραγούδι. Πρόκειται για βίντεο που δημιουργήθηκε από τους οι εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας.

“Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι με ορμητήριο την παράδοση. Ελάτε μαζί μας για να γνωρίσετε το παραδοσιακό και κλέφτικο τραγούδι, τους πολεμικούς χορούς κατά την τουρκοκρατία, τους χορούς από την Μεσσηνία αλλά και να μάθετε να χορεύετε συρτό στα 3. Επιπλέον θα μιλήσουμε για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, θα γνωρίσουμε και θα επισκεφθούμε ιστορικά μέρη και μνημεία του νομού μας, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επανάστασης”, επισημαίνεται σχετικά.

Επίσης από το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής υπήρξε η δημιουργία ψηφιακού παζλ με ζωγραφιές παιδιών εμπνευσμένες από την Επανάσταση του 1821. Δείτε σχετικά στο ακόλουθο Link: https://www.kalamata.gr/el/katoikoi/e-kdap/ergastiri-pliroforikis/251-ekdap/ergastiri-pliroforiki-rompotikis/20578-psifiaka-pazl-ton-kdap-me-thema-tin-epanastasi-tou-1821

Ενδιαφέρουσα είναι και η δράση του Εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας, με θέμα «Η επανάσταση των παραμυθιών». Δείτε σχετικά στο ακόλουθο Link: https://www.kalamata.gr/el/katoikoi/e-kdap/ergastiri-filanagnosias/252-ekdap/filanagnosias/20583-i-epanastasi-ton-paramythion

Ακόμα, δημιουργήθηκε μια παρτίδα σκάκι με θέμα την Επανάσταση, με τίτλο: «Η επανάσταση του 1821 μέσα από μία παρτίδα σκάκι, 25η Μαρτίου».

Τέλος μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στο challenge #200yearschallengekalamata2021, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες για την προστασία όλων μας από τον κορωνοϊό.

Έγραψαν με μαρκαδόρο πάνω σε μπλούζες και χαρτιά τη φράση «200 χρόνια από την Επανάσταση» και φωτογραφήθηκαν σε σπουδαία μνημεία και ιστορικά μέρη της πόλης μας. Ύστερα ανήρτησαν τις φωτογραφίες τους στα social media δείχνοντας την ευαισθητοποίηση τους για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

 

Κερδίζουν τις εντυπώσεις οι δράσεις από τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας με θέμα την Επανάσταση του 1821
To Top