ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kεραυνοί ΚΙΝΑΛ κατά Διαματάρη: «Αριστεία a la carte ή αριστεία του…. Columbia για τους «ημέτερους»

Την σιωπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικού επιτελείου για την υπόθεση Διαματάρη στηλιτεύει ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος δηλώνει ότι το ζήτημα δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη και εμμέσως πλην σαφώς ζητά την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ Αντώνης Διαματάρης δεν έχει πτυχίο ενώ δήλωνε ότι κατέχει, «δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν», καταλήγει σε σχόλιό του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παύλος Χρηστίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το μεσημέρι της Τρίτης (03.12.2019), τα εξής:«Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Με βάση τελευταία έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει ότι αιτίες αυτής της φυγής ήταν η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Είναι οι ίδιες αιτίες που δημιουργούν στην Ελλάδα, την αίσθηση της ανατροφοδοτούμενης κρίσης. Αξιακής, πολιτικής, οικονομικής. “Έλα μωρέ τίποτα δεν αλλάζει”, λένε.Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει, δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν»

Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει και με κείμενο του Τομέα Επικοινωνίας σφοδρή επίθεση για το “πτυχίο Διαματάρη” και το ‘ανατριχιαστικό κουκούλωμα”, όπως αναφέρει στην υπόθεση Γεωργιάδη.

Με τίτλο “Αριστεία του Columbia” αναφέρει για τον υφυπουργό Εξωτερικών:

«Ο ψυχαναγκασμός της «αριστείας» φαίνεται ότι οδηγεί το ένα μετά το άλλο στελέχη της Δεξιάς διακυβέρνησης να σκαρφίζονται fake επιστημονικές περγαμηνές. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι και ο υφυπουργός Εξωτερικών θέλησε να «βαρύνει» λίγο το βιογραφικό του με έναν τίτλο σπουδών που -όπως αναγκάσθηκε να παραδεχθεί – δεν απέκτησε ποτέ.

Ασφαλώς και η παραίτησή του είναι επιβεβλημένη και -ήδη- καθυστερημένη, όχι γιατί δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αλλά γιατί θεώρησε σωστό να εξαπατά με ψέματα και «δημιουργική ασάφεια» για την ακαδημαϊκή του επάρκεια.

Μετά από διοικητή ΕΥΠ χωρίς πτυχίο που η κυβέρνηση κάλυψε με εκ των υστέρων φωτογραφική αλλαγή του νόμου, τώρα υποθάλπει και τα πλαστά βιογραφικά των μελών της. Αριστεία a la carte ή αριστεία του…. Columbia για τους «ημέτερους».

Με δε τίτλο “Ανατριχιαστικό το κουκούλωμα στην υπόθεση Γεωργιάδη” επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η «παύση δίωξης», ουσιαστικά η παραγραφή των αδικημάτων του Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, είναι μια ανατριχιαστική, εκτρωματική απόδραση από παράθυρο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε ορθάνοιχτο η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Δυστυχώς, η απαξίωση της Δικαιοσύνης -βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας και της Ισονομίας- έρχεται με γρήγορους ρυθμούς. Ποιος θα εξηγήσει ότι ίσως το βαρύτερο ηθικά ποινικό αδίκημα, της οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης παιδικών ψυχών, ξεπετιέται νομικίστικα με παραγραφές; Παραγράφηκαν και τα βιώματα ή τα αποτελέσματα της ασέλγειας από τη μνήμη και την ψυχή των παιδιών που την υπέστησαν;»

 

Πηγή:Νews247.gr/Documentonews.gr

Kεραυνοί ΚΙΝΑΛ κατά Διαματάρη: «Αριστεία a la carte ή αριστεία του…. Columbia για τους «ημέτερους»
To Top