ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Στα 4 ευρώ το αντίτιμο για την ψήφο

Τις τελικές της προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου της αναμέτρησης θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου και του δεύτερου -αν κι εφόσον χρειαστεί- στις 12 του ίδιου μήνα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία, ορίστηκε η 8η Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 2.000 ΕΥΡΩ

Κάθε υποψήφιος θα χρειαστεί να συγκεντρώσει 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό τις 50 σε κάθε μία από αυτές, ενώ το παράβολο για τον καθένα ορίστηκε στις 2.000 ευρώ.

4 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Όσοι από τους ψηφοφόρους λάβουν μέρος στην ψηφοφορία θα χρειαστεί να καταβάλουν τέσσερα ευρώ, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για χαμηλότερο τίμημα σε άνεργους και νέους.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Από εκεί και ύστερα, η επιτροπή ζητάει μια πολιτική δέσμευση από τους διεκδικητές της ηγεσίας στην δήλωση υποψηφιότητας, στην οποία καλούνται να υπογράψουν πως δεν θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ότι θα παραμείνουν στον νέο φορέα και μετά τις εκλογές.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΧΟΣ ONLINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Παράλληλα, αναζητείται ο πάροχος για το online σύστημα ψηφοφορίας, που θα βασιστεί στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοψηφίας, ενώ, η επιτροπή έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε, εκτός από την δια ζώσης ψηφοφορία, να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως. Η επιτροπή επιφυλάσσεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της με βάση τις προτάσεις των ειδικών, υπό τον απαράβατο όρο ότι θα διασφαλισθεί σε κάθε περίπτωση η μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

DEBATE ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Τέλος, η επιτροπή ενθαρρύνει και –αν της ζητηθεί- θα συνδράμει στην debates μεταξύ των υποψηφίων στις πρωτεύουσες των αυτοδιοικητικών περιφερειών. Θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την διεξαγωγή μιας τουλάχιστον τηλεοπτικής συζήτησης με όλους τους υποψηφίους πριν από τον πρώτο γύρο και μιας ακόμη, ανάμεσα στους δυο επικρατέστερους υποψηφίους, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.

ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στο μεταξύ μεγαλώνει ο κατάλογος των υποψηφίων για επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σήμερα και ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του.
Mέχρι στιγμής επίσημα έχουμε 5 υποψήφιους, ενώ όπως όλα δείχνουν αναμένονται άλλοι τρεις-εκτός απροόπτου, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος,ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην σημερινή του επίσημη ανακοίνωση ο Σταύρος Θεοδωράκης μεταξύ άλλων τονίζει: “Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα. Να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση”.
Ενώ οι προτεραιότητες που θέτει είναι οι εξής:
“-Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων
-Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο
-Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή”.

Κεντροαριστερά: Στα 4 ευρώ το αντίτιμο για την ψήφο
To Top