ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σημερινές εκλογές

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας αναφέρεται: “Μπορείς να ψηφίσεις σε όποιο τμήμα θέλεις. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος κόμματος για να ψηφίσεις. Ώρες ψηφοφορίας: 08:00 έως 20:00.
Απαιτείται ταυτότητα και 3 ευρώ.
Στην Μεσσηνία θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Εκλογικά Κέντρα.

Υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι με αλφαβητική σειρά οι Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο, θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη).

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης.
Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ 11 ΧΩΡΕΣ

Επίσης, θα υπάρχουν και 24 εκλογικά κέντρα σε 11 χώρες του εξωτερικού,[Γαλλία-Παρίσι, Γερμανία(Μόναχο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Βούπερταλ, Στουτγκάρδη, Όφφενμπαχ) Βέλγιο-Βρυξέλλες, Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο και Όξφορντ), Κύπρος(Λευκωσία και Λεμεσός), Βουλγαρία-Σόφια, Σουηδία-Στοκχόλμη, Δανία-Κοπεγχάγη,] και στις ΗΠΑ-Νέα Υόρκη(Αστόρια και Μπρούκλιν), τον Καναδά (Μόντρεαλ και Τορόντο) και στην Αυστραλία(Σιδνεϋ και Μελβούρνη).

Κεντροαριστερά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σημερινές εκλογές
To Top