ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 3.092 ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΓΙΑ AΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ

Η ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε, αφού σήμερα διεξάγεται ήδη ο δεύτερος γύρος των εκλογών ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τoν Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20:00 το βράδυ.

Αυτή τη φόρα δύσκολα θα δοθεί παράταση στη διαδικασία, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, αφού ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι πλέον συγκεκριμένος.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, άρα σχεδόν 210.000 πολίτες και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλουν, όχι μόνο σε αυτό που πήγαν στον πρώτο γύρο.

Αντίτιμο αυτή τη φορά δεν υπάρχει, καθώς αρκούν τα τρία ευρώ του πρώτου γύρου.

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.
Νικητής θα είναι ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή-1ος γύρος εκλογών- τα αποτελέσματα της κάλπης στη Μεσσηνία ήταν τα ακόλουθα:

Συνολικά ψήφισαν 3.092 άτομα με την Φώφη Γεννηματά να λαμβάνει 1.461 ψήφους και ποσοστό 47,2%.
Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη με 772 ψήφους και 25%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Καμίνης με 418 ψήφους και 13,5%.
Στην τέταρτη θέση με 200 σταυρούς είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ποσοστό 6,5%, ακολουθεί ο Γιάννης Μανιάτης με 113 σταυρούς και 3,7%.
Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος έλαβε 56 ψήφους και ποσοστό 1,8% και ακολουθεί ο Γιάννης Ραγκούσης με 40 ψήφους και 1,3%.
Στην προτελευταία θέση βρίσκεται ο Απόστολος Πόντας με 10 ψήφους και 0,32%, ενώ τελευταίος από τους υποψηφίους με 3 σταυρούς έρχεται ο Δημήτρης Τζιώτης και ποσοστό 0,09%.
Η καταμέτρηση έβγαλε και 19 λευκά ψηφοδέλτια ποσοστό 0,6%.

Διαβάστε και αυτό:

Πρώτη η Φώφη στη Μεσσηνία – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Κεντροαριστερά: Σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών
To Top