Υγεία

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Τοποθετήθηκαν συστήματα ψύξης-θέρμανσης – Έρχεται κάμερα θερμικής απεικόνισης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ Η ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ

Ήταν 13 Μαρτίου του 2019, όταν σε συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος είχε πει: “Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια γίνεται μια ουσιαστική παρέμβαση αναβάθμισης στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας” αναφερόμενος στον νέο υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, που εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
Και συνέχισε: “Το Κέντρο Υγείας έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε τροχιά αναβάθμισης, μετά από μια φάση ερημοποίησης που πέρασε τα μνημονιακά χρόνια, με τον κόσμο να επιστρέφει σε αυτή τη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας”, είπε χαρακτηριστικά.
Μπορεί το Κ.Υ. να υπάγεται διοικητικά στην 6 ΥΠΕ, ωστόσο το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Από εκείνες τις συμβάσεις, των νέων μηχανημάτων που είναι το ψηφιακό ακτινολογικό, υπέρηχοι αλλά και οδοντιατρικές έδρες, "περίσσεψαν" και αρκετά χρήματα!

Πλέον οι χώροι του Κέντρου Υγείας θα μπορούν να φιλοξενούν τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι ή πολύ χαμηλές  τον χειμώνα, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, παρέχοντας έναν χώρο δροσιάς το καλοκαίρι ή ζέστης το χειμώνα.

Από αυτά τα χρήματα το Κέντρο Υγείας το τελευταίο διάστημα προμηθεύτηκε υπερσύγχρονα μέσα ψύξης - θέρμανσης, τα οποία τοποθετήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε όλους τους χώρους και στα Ιατρεία και σήμερα, το Messinialive βρέθηκε στην σημαντική δομή υγείας της πόλης μας και σας τα παρουσιάζει, με τον ιατρό - χειρουργό κι επιστημονικά υπεύθυνο Παναγιώτη Κατσαφάδο, να δηλώνει με ανακούφιση "Τόσα χρόνια υποφέραμε"!
Φυσικά ο κ.Κατσαφάδος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπέζο και την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την συνεργασία και την υλοποίηση των έργων αυτών.

Ο ιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος έχει δρομολογήσει και υλοποιεί σημαντικά έργα αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας

Στην επίσκεψή μας στους χώρους του Κέντρου Υγείας, μετά από το σοβαρό ενδιαφέρον του κ.Κατσαφάδου, των συνεργατών του αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας καταγράψαμε τον καθαρισμό του πίσω κήπου, πλέον ο χώρος των της υποδοχής και των πληροφοριών έχει ευανάγνωστες ταμπέλες στα ελληνικά και στα αγγλικά, το γραφείο του ελεγκτή είναι πλέον κοντά στην είσοδο.
Έτσι ο ασθενής που θέλει απλώς μια υπογραφή δεν περνάει έξω από ιατρεία, άρα μειώνονται οι πιθανότητες να "κολλήσει" κάποια ίωση, ενώ στο εξωτερικό isobox τοποθετήθηκαν οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Όπως μας δήλωσε ο κ.Κατσαφάδος, στα άμεσα σχέδια του Κ.Υ. είναι ο εφοδιασμός αυτόματου μετρητή θερμοκρασίας, ο αυτόματος ψεκαστήρας απολυμαντικού υγρού και ο χώρος ημερίδων, παρουσιάσεων, ομιλιών στο ισόγειο της Μονάδας.

Oι συγκεκριμένες κάμερες διαθέτουν 5 αισθητήρες και μπορούν να θερμομετρήσουν ακόμα και 700 άτομα την ώρα.Η παραγγελία τους έχει ήδη γίνει από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και αναμένονται το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν

Οι θερμικές κάμερες θα τοποθετηθούν στην είσοδο του Κέντρου Υγείας. Έτσι για να μπει κάποιος μέσα στο Κέντρο Υγείας ειδικό σκάνερ θα "σαρώνει" την ίριδα του ματιού του και αυτόματα θα καταγράφεται σε τάμπλετ η θερμοκρασία του σώματος. Η πόρτα θα ανοίγει αυτόματα, ενώ θα υπάρχει και αυτόματος ψεκαστήρας με απολυμαντικό υγρό κατά την είσοδο στον Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξημένη θερμοκρασία, ακολουθεί δεύτερη θερμομέτρηση.

Η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων

Η θερμική κάμερα μετρά γρήγορα και από απόσταση τη θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου που επιθυμεί να εισέλθει σε ένα κτήριο. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση, ανέπαφα, της θερμοκρασίας του σώματος σε απόσταση έως δύο μέτρων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του προσωπικού παρακολούθησης. Εάν ο έλεγχος της κάμερας δείχνει αυξημένη θερμοκρασία σώματος, πρέπει να γίνει δεύτερη μέτρηση χρησιμοποιώντας ιατρικό θερμόμετρο για να επιβεβαιωθεί το εύρημα.

Η χρήση της θερμικής κάμερας στην είσοδο του Κέντρου Υγείας, θα προσφέρει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο ελέγχου των εργαζομένων, των ασθενών και των επισκεπτών και θα βελτιώσει την ασφάλεια όλων των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα. Για να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας, οι κάμερες μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος κοντά στα μάτια.

Ένα θετικό αποτέλεσμα ενεργοποιεί ηχητικούς και οπτικούς συναγερμούς. Η θερμοκρασία μετράται για κάθε άτομο ξεχωριστά για να εξασφαλιστούν ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα. Εάν ένα άτομο εμφανίζει αυξημένη θερμοκρασία σώματος και αυτό το εύρημα επιβεβαιωθεί από μια δεύτερη μέτρηση που λαμβάνεται με ιατρικό θερμόμετρο, τα βήματα παρακολούθησης ξεκινούν αυτόματα.

YΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ

Βέβαια, εξίσου σημαντική είναι η παρέμβαση που ήδη έχει ξεκινήσει στην οροφή του κτηρίου για την μόνωση και την στεγανοποίησή της, ένα έργο που πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν από τις διαρροές υδάτων όλα αυτά τα νέα μηχανήματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ: Σε χωριά αλλά και σε επαγγελματίες υγείας το επόμενο διάστημα

Κατσαφάδος: "Με φόβισε ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες"

"Ο ιός υπάρχει ακόμα έξω και πρέπει να προσέξουμε..." δηλώνει ο Παναγιώτης Κατσαφάδος, καθώς ο ίδιος έχει θορυβηθεί και ανησυχήσει από την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων και συνιστά να  μην επαναπαυόμαστε αλλά να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας.

Όσον αφορά στους ελέγχους που συνεχίζουν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, το επόμενο διάστημα θα πάνε στα Κέντρα Υγείας ώστε να γίνουν εκεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατοίκων των χωριών, ενώ θα γίνουν έλεγχοι και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, που αποτελούν επαγγελματίες αυξημένου κινδύνου. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διαρκέσουν ένα τετράμηνο, μπορεί όμως και ένα 6μηνο, ώστε να σχηματιστεί μια ξεκάθαρη επιδημιολογική εικόνα του Νομού μας, καθώς και να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αμέσως τυχόν κρούσματα.

Δημοφιλέστερα

To Top