Tech news

Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας: Ξεκίνησαν τα μαθήματα!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η σχολική χρονιά φέτος ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας καθώς ήδη από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, υποδέχεται τους παλιούς και νέους μαθητές του στα καινούρια του τμήματα μαθητών Γυμνασίου, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τμήματα μαθητών Λυκείου και με τη νέα χρονιά τα τμήματα των μαθητών Δημοτικού.

Πιο αναλυτικά, το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας παρέχει δωρεάν:

1. Mαθήματα προγραμματισμού σε Java που ξεκινούν από την Τετάρτη 8/11/2017 και ώρα 2-4μμ. στο 6ο Γυμνάσιο, με υπεύθυνο καθηγητή τον Τσουκαλά Γεώργιο, καθηγητή Πληροφορικής του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

2. Μαθήματα ρομποτικής που ξεκινούν:
Για μαθητές Γυμνασίου, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από αυτή την Πέμπτη 9/11/2017 και ώρα 6-8μ.μ., με υπεύθυνους καθηγητές τους Μελιγαλιώτη Παναγιώτη, καθηγητή Πληροφορικής του Λυκείου Μελιγαλά και Τσώνη Γρηγόρη, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Αριστομένη και από το Σάββατο 18/11/2017 και ώρα 8-10π.μ. με υπεύθυνο καθηγητή τον Ασημακόπουλο Αποστόλη, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας,
για μαθητές Λυκείου, στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κάθε Τετάρτη 2-4μ.μ., με υπεύθυνους καθηγητές τους Βαββαδάκη Μανώλη και Μαυράκη Μανώλη, καθηγητές Πληροφορικής του ίδιου σχολείου και από το επόμενο Σάββατο 18/11/2017 και ώρα 3-5μ.μ., με υπεύθυνο καθηγητή τον Κωστάκη Ονούφριο, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (στο εξής ΚΡ&ΠΚ) συστάθηκε με την πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Πετρόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το momentum των επιτυχιών του πατέρα Σωτήρη Μαστέα, καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, να συμμετάσχει με διάκριση στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής του Σότσι της Ρωσίας το 2014 και της Ντόχα του Κατάρ το 2015, καθώς και του Ονούφριου Κωστάκη, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης να διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ένα χρόνο μετά.

Παρουσιάστηκε δε επίσημα στις 28 Ιουνίου του 2016 και υποδέχτηκε τους πρώτους του μαθητές στις 5 Νοεμβρίου του 2016. Σκοπός του είναι να προάγει τη διδασκαλία του αντικείμενου της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία της Μεσσηνίας, ενός αντικειμένου άκρως ελκυστικού και παιδαγωγικού, καθότι εκμεταλλεύεται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών και των εφήβων για να εξασκήσει τόσο τις κατασκευαστικές τους δεξιότητες, αλλά πολύ περισσότερο τον υπολογιστικό τρόπο σκέψης.

Άλλωστε η διδασκαλία της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής προβλέπεται πλέον σε όλα τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Πληροφορικής από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο. Για εγγραφές οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο διευθυντής Γιώργος Σταματόπουλος “η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας επιχειρεί με το παρόν Δελτίο Τύπου να γεμίσει τις αποσκευές των ομάδων της πόλης μας με πολλές ευχές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι και μία πολύ καλή παρουσία στην Ολυμπιάδα για τρίτη χρονιά, χωρίς να κρύβει αυτήν την φορά την προσδοκία της για μια μεγάλη επιτυχία! Αναγνωρίζει δε τη διαρκή δημιουργική προσπάθεια και την επιμονή μαθητών/-τριών και των προπονητών τους, που τους αντέμειψε με τα εισιτήρια για την Κόστα Ρίκα καθώς και την τιμή να φορέσουν τα γαλανόλευκα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής”.

Να σημειωθεί ότι δύο ομάδες μαθητών της πόλης μας συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξάγεται ήδη από χθες στην μακρινή Κόστα Ρίκα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Ανάμεσά τους η ομάδα «Kalamata Storm II», του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, αποτελούμενη από τους Θοδωρή Ζερβάκη, μαθητή Β’ τάξης του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, Γιώργο Δαρσακλή και Κωνσταντίνο Βολτέα, της ίδιας τάξης του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, με προπονητή τους τον καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης κ. Ονούφριο Κωστάκη και βοηθό προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Πέτρο Βολτέα, Διευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής, όπως και η σκέψη όλων μας, και προσδοκία όλων είναι να καταφέρουν οι μαθητές της Καλαμάτας να διακριθούν και εκεί με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους. Και μόνο το γεγονός ότι έχουν φτάσει στον Τελικό είναι υπέρτατη διάκριση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καθηγητές τους.

Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας: Ξεκίνησαν τα μαθήματα!
To Top