Υγεία

Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου

Ένα αίτημα, που είχε εκφράσει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, φαίνεται πως θα υλοποιηθεί τελικά στην Τρίπολη, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τότε είχε τεθεί από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου, στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτιστο αίτημα του Νοσοκομείου Καλαμάτας η ίδρυση σε αυτό Κέντρου Ακτινοθεραπείας που θα κάλυπτε όλους τους καρκινοπαθείς της περιφέρειας, οι οποίοι μέχρι τώρα μεταβαίνουν στην Πάτρα ή στην Αθήνα για τις θεραπείες τους, με ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κέντρο ακτινοθεραπείας -που τώρα δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα δημιουργηθεί στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, Ιδρυμα το οποίο ήδη έχει δρομολογήσει και θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο οποίος είναι γιατρός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τονίστηκαν οι ελλείψεις, τόσο σε μέσα, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας των νοσοκομείων.

‘Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια ήδη μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και την αγορά 20 ασθενοφόρων, ενώ σε νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ με δαπάνη περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της υγείας προβλέπεται η ένταξη έργων που αφορούν νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς και η αγορά ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να τον ενημερώσει και εγγράφως σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου η Περιφέρεια να συνδράμει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της βεβαίως.

Διαβάστε και αυτά:

 

Κέντρο Ακτινοθεραπείας καρκινοπαθών στην Καλαμάτα ζητάει από την Κυβέρνηση ο Μπέζος

Το 2024 έτοιμο το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης!

Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου
To Top