ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικόν: Με την ίδια αγάπη και μεράκι διανεμήθηκαν και αυτή την Κυριακή 300 μερίδες φαγητού

Συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, για 17η φορά, η παρασκευή και διανομή γευμάτων αγάπης σε συμπολίτες μας από την εθελοντική ομάδα του “Κεντρικόν”, με τις μερίδες σήμερα να ξεπερνάνε τις 300. Για άλλη μια φορά πολλές οικογένειες κι άτομα πήραν το μεσημέρι με διακριτικότητα, ζεστό και ποιοτικό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι κι αγάπη, που ετοίμασαν και διένειμαν κατ’ οίκον οι σεφ και οι εθελοντές διανομείς.

Το μενού είχε σήμερα κοτόπουλο με ρύζι, σπετσοφάι πηλιορείτικο, χυλοπίτες με λουκάνικα, σαλάτα και ψωμί.

Θα το ξαναγράψουμε γιατί από μια μικρή μερίδα ατόμων έχει παρεξηγηθεί η όλη δράση και σχολιάζεται αρνητικά από αυτούς που δεν συμμετέχουν, αλλά κρίνουν… από τον καναπέ τους. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα εθελοντών με τη στήριξη επαγγελματιών και τοπικών επιχειρήσεων έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καλύπτοντας την ανάγκη, προσφέροντας γεύματα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, με μόνο τους κέρδος την ηθική ικανοποίηση, που λαμβάνουν από τα χαμόγελα όσων παίρνουν τα γεύματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι σε δύσκολους καιρούς, η ισχύς εν τη ενώσει και η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, κάνουν θαύματα. Διαφημιστική σίγουρα δεν είναι γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα είναι εδώ και μήνες κλειστό και δεν υπάρχει καν λόγος προβολής…

Σημαντική ήταν και σήμερα η συμβολή υποστηρικτών όπως της Ευρωεμπορικής ΙΚΕ, της βιοτεχνίας αλλαντικών ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ, του αρτοποιείου “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” Χριστόπουλος, του κ.Πιτσιλή με τα ζυμαρικά και φυσικά του ιδιοκτήτη του καταστήματος Παναγιώτη Μπούχαλη.

Λόγω της ημέρας και του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ Αλέξανδρος Παπαδάκης, μας χάρισε άλλη μια μαντινάδα με νόημα! Η δράση θα συνεχιστεί και για την επόμενη εβδομάδα και όποιος θέλει να βοηθήσει ή να αναλάβει να την συνεχίσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ.Μπούχαλη για να παραλάβει τη σχετική λίστα των ατόμων που λαμβάνουν τα γεύματα.

To Top