Αθλητισμός

Καλαμάτα: Casus belli η μη τροποποίηση της προκήρυξης

Οι ομάδες της Football League ετοιμάζονται να ξαναμπούν από Δευτέρα στο γήπεδο και να ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχουν θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και ενδεχομένως να αποτελέσουν σημείο τριβής με την διοργανώτρια.

Το σημαντικότερο έχει να κάνει με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, καθώς πολλές ομάδες της κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, επιθυμούν την τροποποίηση της ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας κάθε ομίλου, πράγμα που σημαίνει πώς οι υπόλοιπες ομάδες, δεδομένης και της συγχώνευσης της Football League με τη Super League 2 από την επόμενη σεζόν, θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!

Μια ομάδα δηλαδή που έχει κάνει επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εν μέσω πανδημίας και ουσιαστικά με μηδαμινά έσοδα, θα υποχρεωθεί σε υποβιβασμό εάν δεν καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας!

Το θέμα είναι σοβαρό και ενδέχεται να οδηγήσει σε αναταράξεις στην πορεία για την έναρξη της σεζόν. Θα τεθεί στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της διοργανώτριας και των ομάδων, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας, ενόψει της επιστροφής στις προπονήσεις, οπότε αναμένεται να υπάρξει και μία πρώτη καταγραφή των τάσεων που διαμορφώνονται.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έχει τοποθετηθεί για το θέμα σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέροντας πως η πρόθεση της Ένωσης είναι να μην υπάρξει τροποποίηση στην προκήρυξη. Η τοποθέτηση αυτή έχει βάλει φωτιά σε πολλές ομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελείαιτία πολέμου για την συνέχεια. Για το λόγο αυτό θα παρουσιαστεί και εναλλακτικό σχέδιο με την άνοδο περισσότερων ομάδων ώστε να υπάρξει μια δικαιότερη ολοκλήρωση της σεζόν.

Άλλωστε, το νομοσχέδιο που βρίσκεται από χθες σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει -ειδικά για φέτος- την τροποποίηση των προκηρύξεων ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην υπό διαμόρφωση Super League 2 της νέας περιόδου.

Καλαμάτα: Casus belli η μη τροποποίηση της προκήρυξης
To Top