ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κεντρικόν”: 150 μερίδες φαγητού μοίρασαν και σήμερα σε όσους έχουν ανάγκη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή η πρωτοβουλία της διεύθυνσης του μεζεδοπωλείου “Κεντρικόν” να μαγειρέψει και να διανείμει στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ένα ζεστό γεύμα.

Και σήμερα η ομάδα του “Κεντρικόν” με επικεφαλής τους σεφ Πέτρος Βρυώνης και Αλέξανδρος Παπαδάκη να ετοιμάζουν πεντανόστιμα σουτζουκάκια καθώς και χοιρινό κρασάτο, συνοδευόμενα και τα δύο πιάτα με ρύζι, δροσερές σαλάτες, τυρί φέτα, και για επιδόρπιο τσουρέκι με μερέντα, και μπισκοτάκια για τα παιδιά.

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι όλοι τους προσήλθαν εθελοντικά και αυτή την Κυριακή από νωρίς στο κατάστημα το οποίο είναι σε αναστολή λειτουργίας και άνοιξε μόνο για το σκοπό αυτό, για να ετοιμάσουν τα γεύματα, γνωρίζοντας ότι εκεί έξω υπάρχουν συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά, που είτε οι γονείς είναι άνεργοι είτε τελούν σε αναστολή εργασίας, είτε πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες. Οι περισσότεροι εχουν τρία και τέσσερα παιδιά, και έχουν ελάχιστο ή μηδενικό εισόδημα, λόγω και της συγκυρίας του κορονοϊού. Μάλιστα, η Διεύθυνση Πρόνοιας της ΠΕ Μεσσηνίας έδωσε στο κατάστημα λίστα με ανθρώπους που έχουν ανάγκη και έτσι τα γεύματα αυτή την Κυριακή έγιναν περισσότερα, αγγίζοντας τις 150 μερίδες.


Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση αγάπης και αλληλεγγύης μίλησαν για ηθική ικανοποίηση, καθώς αισθάνονται ότι συμβάλλουν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στο να καλυφθεί αυτή η ανάγκη σίτισης τόσων οικογενειών.
Συγκλονίζει ο εθελοντής διανομέας Γιάννης Παπαγεωργίου, όταν μας περιγράφει τη λαχτάρα και την ανυπομονησία των παιδιών οικογένειας τη στιγμή που τους πήγε το φαγητό.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του “Κεντρικόν” είναι και επιχειρήσεις της πόλης της Καλαμάτας που προμηθεύουν την πρώτη ύλη,(κρεατικά, λαχανικά κλπ). Σκοπεύουν να συνεχίσουν την πρωτοβουλία αυτή που φέρνει χαμόγελα σε δεκάδες συμπολίτες μας, και κάνουν κάλεσμα σε όσους επαγγελματίες θέλουν να συνεισφέρουν.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top