ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισόβια κάθειρξη ο δολοφόνος του Παναγιώτη Γυφτέα

Η ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΓΥΦΤΕΑ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟ 2011 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 19/11/20 ενώπιον του Μεικτού Ορκωτου Δικαστηριου Κυπαρίσσιας η πολυήμερη δικη για τη στυγνή δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε γίνει στις 28.02.2011 στα Αγριώματα Καλαμάτας. Τον φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας Γ.Τ. το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα Ένοχο για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία και συναυτουργία σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, απέρριψε δε το αίτημα των συνηγόρων του για αναγνώριση ελαφρυντικών. Του επέβαλε δε ποινή ισοβιας καθειρξης για την πρώτη πράξη και δέκα έτη κάθειρξη για τη δεύτερη πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς κατηγορούμενος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη το 2019 σε τυχαίο έλεγχο στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης ποινικής υπόθεσης ενώ είχε παραπλανήσει τις αρχές με ψεύδη ληξιαρχική πράξη θανάτου , ότι δήθεν είχε πεθάνει από το 2014 για να χαθούν τα ίχνη του. Ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης αυτής, Καλαματιανός Χ.Κ. έχει καταδικαστεί από το 2018 με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτούργια σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Υπερασπιστές του 47 χρόνου κατηγορουμένου ήταν οι Αθηναίοι δικηγόροι Θόδωρος Μαντας και Τρυφωνας Βασιλαινας ενώ συνήγοροι της οικογένειας του θύματος οι καλαματιανοί δικηγόροι Κώστας Μαργιελης και Χρυσόθεμις Αμανατίδη.

Σε ισόβια κάθειρξη ο δολοφόνος του Παναγιώτη Γυφτέα
To Top