ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Ενισχύεται με βιβλία αλλά και με αντικλεπτικό σύστημα!

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ "ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ" ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Για τη σημαντική επιχορήγηση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας με το ποσό των 100.000 ευρώ σε βάθος τριετίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μίλησε στην κάμερα του MessiniaLIVE η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Νινέτα Σωτηράκη.

Ουσιαστικά δεκαπλασιάζεται η ετήσια χρηματοδότηση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης που θα επιτρέψει, όπως μας δήλωσε η κ. Σωτηράκη, την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης με την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Αναγνωστηρίου, την προμήθεια βιβλίων και τη δημιουργία βιβλιακών συλλογών με έμφαση στο παιδικό τμήμα και στο τμήμα κόμικς που δρομολογείται να δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθούν στην αγορά επίπλων για να στελεχωθεί το ξενόγλωσσο Τμήμα που φτιάχνεται εκεί.
Όπως μας δήλωσε η κ.Σωτηράκη πέρυσι αποκτήθηκαν 200 τίτλοι βιβλίων-για πρώτη φορά μετά το 2009-ενώ φέτος και για την τριετία, μέσω της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε, θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο η Δημόσια Βιβλιοθήκη

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος στον χώρο, καθώς όπως μας δήλωσε η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, Νινέτα Σωτηράκη, έχουν κλαπεί πολλά σημαντικά τεκμήρια από τον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης!

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι βιβλία και διάφορα άλλα εγχειρίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα κλοπής από διάφορους επίδοξους...όχι βιβλιόφιλους αλλά βιβλιοφάγους στην κυριολεξία!

Βιβλία και τεκμήρια από συλλογές της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας έχουν κάνει φτερά από τα ράφια της το προηγούμενο διάστημα, καθώς δεν υπήρχε κάποιο αντικλεπτικό σύστημα στον χώρο με αποτέλεσμα κάποιοι "ποντικοί" να επωφελούνται από την ανυπαρξία συστήματος ασφαλείας και να αρπάζουν διάφορα κατά καιρούς βιβλία και τεκμήρια από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης.
Προκαλεί πραγματικά θυμό αλλά και θλίψη η απώλεια διαφόρων συγγραμμάτων που υπήρχαν στη δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης, κάποια ίσως αναντικατάστατα. Το αντικλεπτικό αυτό σύστημα επειδή ήταν κοστοβόρο, όπως δήλωσε η κ.Σωτηράκη, δεν το διέθετε η Βιβλιοθήκη.

Πλέον με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένο σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα (κάμερες ασφαλείας, αντικλεπτικές μπάρες ασφαλείας, σύστημα συναγερμού) που θα αποτρέπει στο εξής την απώλεια τεκμηρίων από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μάλιστα οι βιβλιόφιλοι της πόλης θα μπορούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να προσέρχονται στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, καθώς για πρώτη φορά φέτος θα είναι συνεχής η λειτουργία της. Το ωράριο θερινό με ώρες 8.30 -14.00 ενώ απο τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει και το απογευματινό ωράριο.
Τέλος να σημειωθεί ότι η βράβευση για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

 

 

To Top