ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Οι κάμερες ασφαλείας “έπιασαν” τους δράστες της κλοπής

Ένα περιστατικό κλοπής πραγμάτων από κατάστημα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της Αγοράς τις μεταμεσονύχτιες ώρες της περασμένης Τετάρτης. Συγκεκριμένα, τρία άτομα φορώντας κουκούλες φούτερ, καταγράφηκαν απο τις κάμερες της Αγοράς να κλέβουν πράγματα από πάγκους καταστήματος, εντός της Κεντρικής Αγοράς.

Οι τρεις φαίνονται στις κάμερες να εισέρχονται στους χώρους της Αγοράς στις 01.35 και να κάνουν διερευνητική βόλτα στα κλειστά καταστήματα. Βλέποντας τους σκεπασμένους πάγκους έξω από κατάστημα της Αγοράς στον κεντρικό διάδρομο, φαίνεται να τους ξεσκεπάζουν και όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν τρόφιμα, οι κάμερες τους “συλλαμβάνουν” να τα κλέβουν, και στη συνέχεια, αφού “ψώνισαν”, να αποχωρούν από την Αγορά με τσάντες. Οι δράστες της κλοπής φαίνεται-όπως έχει αποτυπωθεί στις κάμερες- πως έμειναν στους χώρους της Αγοράς γύρω το τέταρτο.

Το περιστατικό δείχνει ότι ίσως πρόκειται για “Αγιάννηδες”, όπως έχει αποκαλέσει ο δήμαρχος Καλαμάτας δράστες παρόμοιων περιστατικών με κλοπές τροφίμων μικρής αξίας, από άτομα που είναι εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι. Ταυτόχρονα, όμως δείχνει ότι πλέον η Κεντρική Αγορά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όλες οι κινήσεις καταγράφονται από 8 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 24 ώρες το 24ωρο, και από καταγραφικό με μεγάλη χρονική διάρκεια. Έτσι οτιδήποτε συμβαίνει εντός των εγκαταστάσεων της Αγοράς, καταγράφεται και αποτρέπονται  τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των επαγγελματιών της Αγοράς όσο και των καταναλωτών.

Οι κάμερες ασφαλείας μπήκαν στην Κεντρική Αγορά από τη διοίκηση Γιάννη Μπάκα, λίγο μετά τα μέσα Σεπτέμβρη, καταγράφοντας όλους τους διαδρόμους, και τους χώρους των καταστημάτων.
Μετά από περιστατικά κλοπών που είχαν σημειωθεί, κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθεί η ασφάλεια επαγγελματιών και καταναλωτών, τόσο με τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας όσο και με την ενίσχυση του φωτισμού με led φώτα. Θυμίζουμε το περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν εξαρθρώθηκε από την αστυνομία η συμμορία των 4 που έκλεβαν πορτοφόλια από καταταναλωτές που ψώνιζαν στην Αγορά. Λίγες μέρες αργότερα μπήκαν οι κάμερες ασφαλείας και πλέον οι εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς ελέγχονται.
Για το περιστατικό της Τετάρτης έχει ενημερωθεί η Ασφάλεια Καλαμάτας, που έχει στη διάθεσή της το πολύτιμο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, όπου αποτυπώνονται τα χαρακτηρικά των δραστών, και καταγράφηκε ό,τι ακριβώς συνέβη.

Μ.Π.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Οι κάμερες ασφαλείας “έπιασαν” τους δράστες της κλοπής
To Top