Υγεία

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΜΕΣΕΝΑ, δηλαδή του Μεσσηνιακού Σωματείου Επαφής με τη Νόσο Alzheimer και την Άνοια, είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018.

Το Σωματείο στοχεύει στην πληροφόρηση συγγενών ατόμων που πάσχουν από κάθε μορφή άνοιας, καθώς και στη βοήθεια προς τους ασθενείς.
Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Γιάννης Νινιός (Πρόεδρος) και Βαγγέλης Σπαράγγης ζήτησαν πληροφόρηση για τις ενέργειες του Δήμου προς υποστήριξη αυτής της πληθυσμιακής ομάδας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρξουν ενέργειες στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ο Δήμος θα λειτουργήσει 2 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα 2 ΚΑΠΗ που διαθέτει, όπου θα είναι δυνατόν να ενταχθούν και ασθενείς με άνοια.

Επιπλέον, είναι ενδεχόμενο να λειτουργήσει και Κέντρο Ημέρας αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με άνοια. Στην περίπτωση που αυτό το Κέντρο δεν λειτουργήσει από το Δήμο (ο οποίος το επιθυμεί), θα λειτουργήσει είτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε από το Υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υποστήριξης Ατόμων με Αλτσχάιμερ θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» και είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Το Κέντρο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Δήμο Καλαμάτας, θα στεγαστεί στην οδό Θουκυδίδου 2, σε δημοτικό κτήριο όπου λειτουργούσε το ΚΕΚ του Δήμου, το οποίο καταργείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, το έργο αυτό θεωρείται μεγάλης σημασίας, διότι θα ανακουφίσει οικογένειες, μέλη των οποίων πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Θα είναι δε από τα πρώτα έργα του Προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, καθώς θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Το Κέντρο θα εξυπηρετεί 20 και πλέον ασθενείς.

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας
To Top