ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κενά και απουσίες άνοιξαν τα σχολεία στη Μεσσηνία: 55 εκπαιδευτικοί και 209 μαθητές με κορονοϊό

Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία στη Μεσσηνία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τα self-test όμως να δίνουν συνολικά στο Νομό 209 μαθητές θετικούς στον κορονοϊό και 55 εκπαιδευτικούς.

Όπως μας δήλωσαν στο MessiniaLive o Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Πεφάνης, σε Γυμνάσια-Λύκεια της Μεσσηνίας δηλώθηκαν 109 μαθητές και 25 καθηγητές ως κρούσματα covid. Σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά δήλωσαν απουσία 30 εκπαιδευτικοί και περίπου 100 μαθητές, όπως μας δήλωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ

Μάλιστα,  όπως μας είπε, η πλειονότητα των κενών εντοπίζεται σε σχολεία της Καλαμάτας. Σήμερα μάλιστα δόθηκαν από τα σχολεία self test σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν.  Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη προμηθεύσει με 1.000 self test τις Σχολικές Μονάδες, ώστε αν υπάρξει ζήτηση αυτά να δοθούν, όπως είχε ανακοινώσει και το υπουργείο Παιδείας.

“ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΚΕΝΑ

Σε πονοκέφαλο εξελίσσονται για το Υπουργείο Παιδείας τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν, καθώς θα πρέπει άμεσα να προβούν σε αναπληρώσεις ωστε να μη χαθούν διδακτικές ώρες.  Μάλιστα πανελλαδικά το τελευταίο 24ωρο  εντοπίστηκαν από τα μαθητικά-εκπαιδευτικά self-test 15. 547 κρούσματα. Όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Πεφάνης,  τα εκπαιδευτικά κενά θα πληρωθούν είτε με τροποποιήσεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε συνάδελφοι των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν να καλύψουν κάποιες ώρες, εφόσον αυτό είναι εφικτό, είτε τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα, και σε καθημερινή βάση, από τις 12.30 έως και τις 19.30 διενεργούνται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας δωρεάν rapid test αποκλειστικά όμως για μαθητές-εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το “Αλ.Κουμουνδούρος”.

Μαίρη Περδικέα

Με κενά και απουσίες άνοιξαν τα σχολεία στη Μεσσηνία: 55 εκπαιδευτικοί και 209 μαθητές με κορονοϊό
To Top