Παιδί

ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας: Ακόμα 125 παιδιά ζητούν να εγγραφούν

ΗΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 371 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ 125
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι απογευματινές δραστηριότητες στα Σχολεία του Δήμου

Τις απογευματινές ώρες, από τις 5 έως και τις 9, έντεκα σχολεία της Καλαμάτας γεμίζουν με παιδικά χαμόγελα και φωνές. Πλέον πολλές σχολικές μονάδες λειτουργούν μέχρι αργά, απασχολώντας με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Τα παιδιά αθλούνται, μαθαίνουν εικαστικές τέχνες, ρομποτική,πληροφορική, αγγλικά. Τα ΚΔΑΠ βασίζονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” που “τρέχει” σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου: Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, την οποία επισφραγίζει το γεγονός ότι στο Δήμο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί 125 αιτήσεις για συμμετοχή επιπλέον παιδιών σε αυτά, πέραν των 371 μαθητριών και μαθητών, με τους οποίους τα ΚΔΑΠ ξεκίνησαν.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου το Σώμα θα εγκρίνει τα κοινωνικά κριτήρια για επιπλέον εγγραφές, ώστε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέχρι 12 ετών, πέραν των όσων ήδη έχουν εγγραφεί, σε συνάρτηση βεβαίως με τη δυναμικότητα των Κέντρων αυτών.

11 ΚΔΑΠ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ, με έντεκα συμβατικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που λειτουργούν από 17.00 έως 21.00 στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία:
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων
• Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος
• Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
• Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών.

Στα ανωτέρω Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, πέραν του παιχνιδιού, παρέχεται δομημένο πρόγραμμα στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΔΑΠ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για Άτομα με Αναπηρία, στο οποίο θα φοιτήσουν 50 ΑμεΑ. Η προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ αναμένεται να εκδοθεί στις προσεχείς ημέρες.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΚΔΑΠ

Το προσωπικό για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΚΔΑΠ θα ανέλθει συνολικά σε 68 άτομα, εκ των οποίων 35 εκπαιδευτικοί και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό για τα συμβατικά ΚΔΑΠ, ενώ 22 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στο ΚΔΑΠ/ΜεΑ.

Από διοικητικής πλευράς, επικεφαλής των ΚΔΑΠ είναι η Διεύθυνση Διοικητικού / Τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αθανάσιος Τσιγαρίδης, δάσκαλος. Τα ΚΔΑΠ θα έχουν δύο εκπαιδευτικούς συμβούλους, τη Μαρία Καράμπελα, σχολική σύμβουλο και το Θεόδωρο Μακρή, δάσκαλο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, “Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, διότι η συγκεκριμένη δράση της Δημοτικής Αρχής είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική βοήθεια σε εκατοντάδες παιδιά, κατά τεκμήριο φτωχών οικογενειών. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα για εργασία σε πάνω από 80 επιστήμονες (επίκεινται και άλλες προσλήψεις), οι περισσότεροι των οποίων ήσαν άνεργοι”.

ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας: Ακόμα 125 παιδιά ζητούν να εγγραφούν
To Top