ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: “Τον Αύγουστο ξανακερδίζουμε ένα κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας που χάθηκε την περίοδο των μνημονίων”

Για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα, συνεπικουρούμενες και “από ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες”, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα, τόνισε την επανάκτηση ενός μεγάλου κομματιού της εθνικής μας κυριαρχίας, που, όπως είπε, είχε χαθεί τα χρόνια των μνημονίων.

“Τρία χρόνια πριν συμπληρωθούν δύο εκατονταετίες από την επανάσταση του ’21 και 8 χρόνια από τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας, επιβεβαιώνονται τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του λαού μας και της ιστορίας μας.
Ο έρωτας για την ελευθερία και τα δίκαια, η αντίσταση και η εξέγερση απέναντι σε δυνατούς που φαίνονται ανίκητοι.

Τον Αύγουστο αυτής της χρονιάς ξανακερδίζουμε ένα κομμάτι της λαϊκής και εθνικής μας κυριαρχίας που χάθηκε την περίοδο των μνημονίων.

Είμαστε δυνατοί, ενωμένοι στην περιοχή μας, σε εγρήγορση απέναντι σε απειλές απ΄όπου και αν προέρχονται, αλλά και με αυτοπεποίθηση και γιατί τα εθνικά μας συμφέροντα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και γιατί έχουμε ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες.

Η σκέψη μας πηγαίνει στους 2 στρατιωτικούς. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης κατατείνουν στο να γυρίσουν το συντομότερο και προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί η ενισχυμένη θέση της Κυβέρησης…”

To Top