ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: “Όνομα που δεν θα δημιουργεί συγχύσεις ως προς την ιστορικότητα της Μακεδονίας”

ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να βρεθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση στο Σκοπιανό, που θα έχει ως χαρακτηριστικά να μην επιτρέπει στο όνομα να γίνει όχημα αλυτρωτισμού, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Να μην υπάρχει όνομα που θα δημιουργεί συγχύσεις ως προς την ιστορικότητα της Μακεδονίας, όνομα που δεν θα επιτρέπει τον αλυτρωτισμό της άλλης πλευρας, έναν έντιμο συμβιβασμό που θα παίρνει υπ’ όψει του και τα συμφέροντα της γειτονικής μας χώρας. Έχουμε συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και η χώρα μας είναι ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών.

“ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ”

Στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας, ότι η στροφή στην ανάπτυξη πρέπει να συνδυαστεί με την ανόρθωση της κοινωνίας, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν θέλουμε να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι”.

“Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας, θέσπισε τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του το Τραπεζικό σύστημα, και οι τράπεζες να μην είναι ζόμπι που απλώς απορροφούν χρήματα και δεν τα αποδίδουν”.

Ως απαραίτητες προϋποθέσεις δίκαιης ανάπτυξης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, και φυσικά την απαραίτητη εθνική ομοψυχία που απαιτείται ώστε όλοι μαζί οι Έλληνες να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που χρόνιζαν επί δεκαετίες.

To Top